A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Massive Attack feat. Young Fathers: Voodoo In My Blood – videoklip Rosamund Pike-kal

2016. február 23., 15:49

A bristoli Massive Attack januárban tért vissza a Ritual Spirit című négyszámos EP-vel, melyről a Trickyvel közös Take It There-hez rögtön egy kísérteties klip is érkezett az amerikai színész John Hawkes főszereplésével. Most egy hónappal később az EP egy másik dalához, a 2014-es Mercury Prize-nyertes Young Fathers skót hiphoptrióval közös Voodoo In My Bloodhoz is jött egy borzongató videó – a Gone Girl (Holtodiglan) című legutóbbi sikerfilmjéért Golden Globe- és Oscar-díjra is jelölt brit színésznővel, Rosamund Pike-kal.

A klipet a menő reklámfilmesként jegyzett brit Ringan Ledwidge rendezte, aki egy a játékfilmes próbálkozás, a 2006-os Gone (Bele a semmibe) című horror-thiller mellett régebben már forgatott pár emlékezetes zenei videót is (Travis: Coming Around, Turn, Gomez: Bring It On, Unbelievable Truth: Higher Than Reason, Whale: Crying At Airports, Elbow: One Day Like This stb. ), és ebben a mostani Massive Attack-klipben Rosamund Pike aluljárós koreográfiájával Isabelle Adjani őrült vergődését idézi meg a múlt héten elhunyt Andrzej Żuławski (1940–2016) lengyel rendező Possession (Megszállottság) című 1981-es horrorisztikus művészfilmjéből.

massive-rosamund3

a Megszállottság című Żuławski-film aluljárójelenete Isabelle Adjanival . . .

. . . és a kanadai Crystal Castles 2012-es Plague című számához összevágott rajongói videó, amit aztán az együttes hivatalos klipnek is elfogadott, és emiatt eleinte a kevésbé tájékozott zeneblogok 2012-es képanyagnak hitték:

.
ráadásként még egy popkulturális érdekesség: az új Massive Attack-klipet a Clash néhai frontemberéről, Joe Strummerről elnevezett északnyugat-londoni aluljáróban forgatták!

joestrummersubway

Caroline Polachek: So Hot You’re Hurting My Feelings – újabb szólódal az ex-Chairlift-énekesnőtől
Sze. 17., 10:26
Apparat: Heroist – videoklip CAFe Budapest fesztiválra meghirdetett koncert elé
Sze. 16., 8:11
Angel Olsen: Lark – újabb monumentális klipdal az All Mirrors albumról
Sze. 15., 17:05
Sharon Van Etten szereplése a filmsztár Jeff Goldblum új dzsesszlemezén
Sze. 13., 10:18