A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„Meg kell élni a pillanatot” – új dal készül a Budapest Park és a Margaret Island közös műhelyében

2019. augusztus 10., 21:39

Ötödik születésnapja alkalmából rendhagyó meglepetéssel készül közönségének a Margaret Island és a Budapest Park: egy közös dalt dedikálnak annak a felszabadító életérzésnek, ami a koncertek igazi ajándéka. Az új dal szeptember 27-én a szezonzáró nagykoncerten debütál élőben, a dal háttérmunkálataiba pedig már most be lehet pillantani.

„Annyi minden történt már, hogy a szívben épp elfér” – így fogalmaztak egy évvel ezelőtt az alapító-dalszerző tagok, Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint a III. Margaret Island album egyik visszatekintő dalában a korábbi élményeikről. Impulzusokból persze azóta sincs hiány, az örökmozgó popzenekar ezt az évet is teletöltötte maradandó emlékekkel: ötödik évükben egy világörökségi helyszíneket is bejáró országos turnéval örvendeztették meg magukat és közönségüket a nyári szezonban. Az i-re azonban még csak ezután kerül fel a pont: az áthangszerelt koncertek után a pannonhalmi levendulamezőkről, a szigligeti várfalak mellől és az Aggteleki cseppkőbarlang mélyéből végül a Budapest Park színpadára térnek haza egy óriási szülinapi ünneplésre szeptember 27-én.

A buli azért is különleges számukra, mert ez lesz egyben az 5. önálló nagykoncertjük ezen a helyszínen. Első alkalommal, még 2015-ben, a Punnany Massif előtt játszhattunk a Parkban” – emlékszik vissza Viki, a zenekar énekesnője –, ekkor még nagyon kicsik voltunk, borzasztóan izgultunk, nem is tudtunk igazán feloldódni. Sok időbe telt, mire el tudtunk lazulni és élvezni tudtuk a nagyszínpadokon a zenélést. Tulajdonképpen a Parkkal együtt nőttünk fel.”

A szülinapi koncertre közös dal készül: „Az elképzelés onnan jött, hogy a Budapest Park is épp ugyanazon dolgozik nap mint nap, mint mi, hogy felejthetetlen emlékeket szerezzen a közönségének, így nagyon örültünk, hogy ötletelésre invitáltak minket; hamar megtaláltuk a közös kapcsot” – meséli Bálint, a zenekar gitárosa. „Minden koncertünk tulajdonképpen a valóságból való kiszakadás, egy olyan dimenzió, amiben kiengedhetjük a feszültséget, elfelejthetünk mindent és csak a pillanatnak élhetünk” – teszi hozzá Kristóf, a csapat basszusgitárosa. „Tulajdonképpen a ‘valóság kint hagyása’, ahogy a Park mottója is fogalmaz.”

„Eddig is fontosnak tartottuk annak a hangsúlyozását, hogy meg kell élni a pillanatokat, és minél több élményt kell gyűjteni, amelyekre jó lesz visszaemlékezni. Ez egy kimeríthetetlen téma. Ebben a dalban azt az életérzést próbáljuk megfogalmazni, amit együtt élhetünk át a közönségünkkel a koncertek során, főleg a Parkban, ahol igazán rólunk szólhat egy teljes este” – árulja el Viki az első részleteket a közös projektről.

Aki ennél többre kíváncsi, az máris bepillanthat az alkotóműhelybe, illetve a zenekarral együtt tekinthet vissza az elmúlt öt varázslatos  esztendőre. Egy ötrészes videósorozat dokumentálja ugyanis a Park-dal születését, illetve a Margaret Island és a Budapest Park különleges kapcsolatát.

Videó:

Az 5. szülinapi nagykoncert részletei itt:

Facebook esemény:

Minden rendben: megjelent a Magnetifique bemutatkozó albuma
aug. 11., 10:28
Előkerült egy elveszett dokumentumfilm Charles Bukowskiról – világpremier ma este!
aug. 7., 16:05