A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az ország legrühösebb szupergrupjának műalkotása: Rühös Foxi – Az film

2019. november 14., 2:23

A Rühös Foxi zenekarról (Fox Fox – Szűcs Krisztián, Skystep Fox – Baksa-Soós Attila, Some Fox – Horváth Kristóf, Kaiser Fox – Vazul császár) készült Az Film című ismeretterjesztő dokumentumfilmet eddig egyetlen egyszer láthatta 200 szerencsés rajongó a telt házas Toldi moziban. Most viszont közkinccsé tették a “külföldi film” kategóriában már most Oscar-díj várományos alkotást.

A Rühös Foxiról készült Hajnal Stefi, Masszi-Rigó Csilla és Sallai Márk által jegyzett műalkotásban mélyinterjúk, érzelmi kitörések és koncertbejátszások mellett a zenekar baráti köréből olyan ismert arcok is elmondják lesújtó véleményüket a neo-neoavantgárd és az undergroundnál is underebb formációról, mint Péterfy Bori, Hobo vagy Papp Szabi.

“Kicsit meglepődtünk, hogy Ákos nem akart rólunk nyilatkozni AZ FILM-ben, de az is igaz, hogy meg sem kérdeztük” – értékeltek a Foxok.
A Rühös Foxit, akiknek Minőségi Üzenet című nagylemeze csak bakeliten jelent meg, a nemzetközi berkekben egyre meghatározóbb Cloaca-Wave egyedüli magyar képviselőjeként tartják számon.

Az film:

Rühös FoxiAz Film, magyar ismeretterjesztő dokumentumfilm, 44 perc, 2019
Készítette: Hajnal Stefi, Masszi-Rigó Csilla, Sallai Márk
Szereplők: Szűcs Krisztián, Baksa-Soós Attila, Horváth Kristóf, Vazul császár, Gréti, Takács Zoltán Jappán, Péterfy Bori, Hobo, Papp Szabi és még sokan mások

Több info itt:
Rühös Foxi Facebook

Rühös Foxi Instagram

A Halott Pénz énekesével, Járai Márkkal folytatódik a NEMVOLT Fesztivál!
Júl. 3., 16:07