A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Megnézed Rihannát még közelebbről?

2015. február 3., 18:00

A  26 éves barbadosi szupersztár ezúttal a neves brit divatmagazinnak, az i-D-nak állt modellt. A címlapfotón Rihanna ismét új arcát mutatja meg: a koszos smink és az acélos tekintet mögött, a 90-es évek R&B/hip hop nagyágyúinak stylingja köszön vissza.

rihanna-is-the-cover-star-of-the-music-issue-body-image-1422374585

Az i-D magazin különkiadása most kizárólag olyan fontos zenei tehetségeket mutat be oldalain, akik a zene mellett, a divatban is innovatívak. Az sem véletlen, hogy Rihanna épp a nyolcadik stúdióalbuma megjelenése előtt kerül a címlapjukra: az új zenei anyag mellett alapos fazonigazításon is átment. A Paolo Roversi által készített fotókon ennek az átváltozásnak első jeleit láthatjuk: a lázadó tekintet mellett Janet Jackson és Lauryn Hill 90-es évekbeli ikonikus külsője néz vissza ránk.

rihanna-rocks-the-cover-of-i-ds-music-issue-body-image-1422796786

Alastair McKimm, az i-D magazin divat igazgatója a következőképpen nyilatkozott Rihannáról:

„Ő valóban az egyik legtehetségesebb és legkreatívabb művész, akivel valaha volt szerencsém együttdolgozni. Energiájával és lelkesedésével szerte a világon inspirálja a nőket, korunk egyik ikonja”

rihanna-rocks-the-cover-of-i-ds-music-issue-body-image-1422796765

1994-ben Janet Jackson pont ezt a stílust képviselte a Janetcímű albumáról kimásolt You Want This kislemezdal klipjében:

A fotók kísérteties a hasonlóságot mutatnak Lauryn Hill 90-es évekbeli imázsával is:

Bár a divatkritikusok szerint az is meglehet, hogy csupán napjaink egyik legizgalmasabb táncos/énekesnője, FKA twigs vizuális megjelenései ihlették meg Rihannát:

Egyelőre rejtély, hogy ez a több évtizedes stílusbeli kalandozás Rihanna új zenei anyagának hangzásában is megmutatkozik majd, de az már mindenesetre biztos, hogy az R8 (ez lesz a nyolcadik stúdióalbum címe) első dalát (FourFiveSeconds) Kanye Westtel és Paul McCartney-val élőben is előadja február 8-án, a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezésre kerülő Grammy díjátadó gálán.

Az i-D-nak készített fotósorozat teljes anyaga a magazin tavaszi lapszámában lesz látható, ahol Rihanna mellett Spooky Black, Dev ‘Blood Orange’ Hynes, Adam Bainbridge aka Kindness, és Charli XCX művészete is figyelmet kap.

Lily Allen gyilkos és imádnivaló keretet ad a nyárnak
Már. 16., 9:00
10 felejthetetlen performansz az Oscar-gálákon
feb. 21., 19:30
Reblog-kész művészet a cyber generációnak – Dom Sebastian
feb. 17., 15:45