A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Michael C. Hall és Lena Hall közös Radiohead-feldolgozásai

2016. március 21., 7:57

A Sírhant művek és Dexter sorozatokkal sztárrá lett amerikai színész Michael C. Hall, aki múlt év végén David Bowie-szerzeményeket – köztük kiadatlan új számokat is – énekelt a Lazarus fantasztikus musical főszerepében (sőt a címadó dal kislemezpremierjekor konkrétan Bowie-t helyettesítette egy élő tévéfellépésen Stephen Colbert műsorában!), múlt hétvégén egy teljes Radiohead-feldolgozásműsort mutatott be a New York-i Café Carlyle színpadán névrokonával, a színész-énekesnő Lena Hall-lal (aki már az erősen Bowie-inspirált Hedwig And The Angry Inch transzszex-glam-punk musical 2014-2015-ös Broadway-előadásain is a partnere volt).

Az 1971-es születésű Michael C. Hall és az említett Hedwig és a mérges csonk előadásban a legjobb női musical-mellékszereplőnek járó Tony-díjat elnyerő Lena Hall (született: Celina Consuela Gabriella Carvajal, 1980) a Radiohead: Obsessed című műsorukat egyetlenegy alkalommal, március 19-én este (magyar idő szerint tegnap hajnalban) mutatták be a Carlyle Hotel kávéházában, három kísérőzenésszel, és nem is a legismertebb Radiohead-dalokra koncentrálva.

michaelchall-lena-setlist

Az intim hangulatú koncertről egyelőre még nem szivárogtak ki felvételek, de a zenekari próbákról közzétett videókon hallhatunk pár átdolgozást Thom Yorke-ék repertoárjából:

Michael C. Hall és Lena Hall az 1993-as Pablo Honey albumról való Ripcord című dallal. . .

. . . az 1989-es és 1995-ös változatban is ismert High And Dry című számmal és az 1993-as debütalbumon szereplő Thinking About You-val:

a gitározó Lena Hall az 1995-ös The Bends albumról ismert Sulk című dallal:

képek magáról a szombat esti Radiohead: Obsessed előadásról:

.
Lena Hall az elmúlt hónapokban már több saját fellépésén is eldalolta az 1997-es OK Computer albumról való Karma Police-t:

Michael C. Hall egy 2014-es koncerten a csörgőző Lena Hall-lal énekli a Hedwig és a mérges csonk címadó dalát, az Angry Inch-et:

a kisgatyára vetkőzött Michael C. Hall és a nagy parókát viselő Lena Hall 2014 novemberében a Hedwig And The Angry Inch előadás fináléjával és egy AIDS-ellenes jótékonysági akcióval:

Apparat: Heroist – videoklip CAFe Budapest fesztiválra meghirdetett koncert elé
Sze. 16., 8:11
Angel Olsen: Lark – újabb monumentális klipdal az All Mirrors albumról
Sze. 15., 17:05
Sharon Van Etten szereplése a filmsztár Jeff Goldblum új dzsesszlemezén
Sze. 13., 10:18
Lana Del Rey, Ariana Grande, Miley Cyrus: Don’t Call Me Angel – klip az új Charlie angyalai filmhez
Sze. 13., 6:00