A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Minden eddigi Depeche Mode kislemez megjelenik bakeliten!

2018. június 26., 14:40

A Depeche Mode ma esti VOLT fesztiválos fellépésére induló (és további) fanatikus rajongói örülhetnek: a jövőben minden eddigi Depeche Mode kislemez bakelit testet ölt majd!

A széria augusztus 31-én startol a Speak & Spell – The 12″ Singles és az A Broken Frame – The 12″ Singles megjelenésével. Az eredeti hanganyagok újrakevert és újramasterelt verzióit az ikonikus Abbey Road stúdióban vették kezelésbe, így születtek meg a limitált példányszámú box setek, vagyis díszdobozos kiadványok.

Amikor 1981. február 20-án a Depeche Mode színre lépett a Dreaming of Me/Ice Machine című kiadványával, a kortárs zene egyik legváltozatosabb karrierjének alapköveit tették le. A new wave, az elektronikus zene, a rock és olykor a blues elemeit mesterien keverő zenekar egyedi hangzásvilága a 12” vinylek segítségével új szintre lép, és elsöprő vízióik tökéletes közvetítőeszközeivé válnak, hiszen a 12” vinyl valódi audiofil-hangminőséget tesz lehetővé – ráadásul megjelenésében is erős vizuális hatással bír. A box setek borítóját az eredeti megjelenések inspirálta street art ikonográfiák alkotják, míg a vinyleken az eredeti kislemezek grafikája jelenik meg. Az új megjelenéseket lelkesen üdvözölték a zenekar tagjai:

“Remek, hogy ismét meg tudjuk osztani ezeket a dalokat a régi és az új rajongókkal, azon a módon és minőségben, ahogy eredetileg elterveztük. Reméljük, ugyanannyira élvezitek majd őket, mint amennyire mi.”

A Depeche Mode jelenleg is a Global Spirit Tour turnéjával járja a világot, mely 2017 májusában indult, és július végén ér véget. A koncertkörút alatt a zenekar több, mint 3 millió rajongó előtt játszott – hazánkba pedig kétszer is eljutottak, és június 26-án, azaz ma, a Telekom VOLT Fesztiválon ismét tiszteletüket teszik.

Az 1981-ben alakult Depeche Mode eddig 14 stúdióalbumot jelentetett meg, melyek közül a legfrissebb, a Spirit, 2017 márciusában látott napvilágot, és mindjárt a Billboard 200-as listájának 5. helyén debütált. Több mint 100 millió eladott lemezükkel a Q magazin tulajdonképpen csak a tényeket állapította meg, amikor azt írta: „A Depeche Mode a legnépszerűbb elektronikus zenekar, melyet a világ valaha ismert.”

Speak & Spell – The 12″ Singles

Disc: 1

 1. Sometimes I Wish I Was Dead
 2. King of the Flies – Fad Gadget

Disc: 2

 1. Dreaming of Me

Disc: 3

 1. Ice Machine

Disc: 4

 1. New Life

Disc: 5

 1. Shout!

Disc: 6

 1. Just Can’t Get Enough

Disc: 7

 1. Any Second Now

A Broken Frame – The 12″ Singles

Disc: 1

 1. See You

Disc: 2

 1. Now This Is Fun

Disc: 3

 1. The Meaning of Love

Disc: 4

 1. Oberkorn (It’s a Small Town)

Disc: 5

 1. Leave In Silence (Longer)

Disc: 6

 1. Further Excerpts from: My Secret Garden
 2. Leave In Silence (Quieter)

További információ a kiadványokról.

Nyitókép és zenekari fotó: Anton Corbijn.

Skunk Anansie: 25 éves jubileumi koncert nyáron a Barba Negra Trackben
feb. 20., 12:39
Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja
feb. 16., 23:21