A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Morrissey könyve a legrosszabb dolog, amely a világgal történhetett

2015. szeptember 26., 15:00

Alig jelent meg a brit énekes List of the Lost című puha fedeles regénye, a meghatározó brit médiumok kritikusai máris szanaszét marcangolták a “bizarr”, “nőgyűlölő” vagy egész egyszerűen csak “vállalhatatlan” irodalmi szárnypróbálgatást.

morrissey_4

Meglehetősen rideg fogadtatásra talált Morrissey legelső szépirodalmi alkotása, a List of the Lost című szeptember 24-én debütált regény. A szép múltú Penguin kiadó nem először biztosít felületet a brit énekesnek, az új könyv sikere azonban enyhén szólva is elmarad a 2013-ban hónapokon keresztül a brit listákat vezető Autobiography önéletrajz-regényétől.

1035x689-morrissey-1800-1394209876

A List of the Lostban Morrissey fantáziája 128 oldalon keresztül garázdálkodik, felvázolva a hetvenes évek Bostonjának alternatív univerzumát, amelyben egy váltófutó csapat négy férfitagját egy véletlenül elkövetett gyilkosság miatt üldözi átok. Az énekes regényét a Guardian csöppet sem teketóriázva  “kidolgozatlan, faragatlan borzalomnak” nevezi, míg a Daily Beast kritikusa pedig “bizarr, nőgyűlölő sötétben tapogatózásként” jellemzi az állítólagos irodalmi ördögszekeret. A lap külön kitér arra, a List of the Lostban felbukkanó női karakterek “sematikusak, az élet minden területén kapzsik és természetesen egytől egyig a szex megszállottjai.”

morrissey-list-of-the-lost-book-cover-2015-billboard-650

A Daily Beast summázásában Morrissey regényének születésében sokkal nagyobb szerepet játszhatott a közönség és a média figyelmére való kiéhezés, mintsem az énekes valós publikálási ambíciói.

Fox&Gír
feb. 26., 16:01
A Belle and Sebastian először Magyarországon!
feb. 25., 18:30