A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Mourn: Evil Dead – friss dal és videó a katalán zenekar új albuma elé

2016. március 20., 23:55

A 2016-os év első fontos albumát jegyző madridi Hinds csajzenekar után Spanyolország másik női vezetésű blogkedvenc garázsrock kvartettje, a 16 és 20 év közti tagokból álló barcelonai Mourn is kiad idén egy nagylemezt: a 2014-es címnélküli debütálásuk két nap alatt élőben felvett punkos dalai után a már profibb kidolgozású Ha, Ha, He. album 2016. június 3-án jelenik meg, és a tavalyi Gertrudis, Get Through This! kislemezdal után már egy újabb beharangozó szám is meghallgatható róla.

A frontcsaj Jazz Rodríguez Bueno egy másik 1996-os születésű gitáros-énekesnőnek, az eleinte dobos feladatkört is felvállaló Carla Pérez Vasnak a társaságában alapította 2013-ban a Mournt, majd 2014-ben egy általános iskolás kora óta ismert haverjának, a Red Bears zenekarban is doboló Antonio Postiusnak és saját 1999-es születésű húgocskájának, a basszusgitáros posztot kapó Leia Rodrígueznek a bevonásával kvartetté bővítette alapduójukat, és a címnélküli első albumukat is így rögzítették (bár a borítóképen akkor még csak az eredeti alapító-szerzőpáros szerepelt).

mourn-duo

Az elsősorban a nagy női punk/alt.rock ikonsor – Patti Smith, a Sonic Youth-díva Kim Gordon, Kim Deal (Pixies, The Breeders), PJ Harvey, a Sleater-Kinney stb. – bűvöletében született debütalbumuk után a katalán fiatalok 2015 végére elkészültek a második lemezanyagukkal is, de egy decemberi Facebook-posztjukban arról panaszkodtak, hogy az eredeti kiadójuk (a barcelonai Sones) lenyúlta a nekik járó pénzeket, sőt még a kényszerűen saját költségen felvett új albumuk megjelenését is akadályozza. Nos azóta a jelek szerint – vélhetően amerikai kiadójuk (a Captured Tracks) közbenjárására – az akadályok elhárultak, mert most a héten végre hivatalosan is kihirdethették a Ha, Ha, He. nyári megjelenési dátumát és számlistáját, sőt már az Evil Dead című új kislemezdalt is bemutatták róla.

az Evi Dead élőben és stúdióverzióban:

a tavaly májusi Gertrudis, Get Through This! kislemezdal videója a Sonic Youth-féle Kool Thing és a Breeders-féle Cannonball alterock-klipstílusában:

mourn14

.
összevetésként itt a 2014-es címnélküli első Mourn-album. . .

. . .melyről a Your Brain Is Made Of Candy és Otitis című dalok klipet is kaptak:

a szintén az első albumról való Misery Factory című szám Balcony TV-előadása 2014 őszén:

Jazz és az eleinte még dobosként is zenélő Carla legelső közös dala, a Boys Are Cunts 2013-ból:

.
az új album számlistája és borítója:

Mourn: Ha, Ha, He. (2016)

01 Flee
02 Evil Dead
03 Brother Brother
04 Howard
05 The Unexpected (New Mix)
06 Storyteller
07 Gertrudis, Get Through This! (New Mix)
08 President Bullshit
09 I Am a Chicken
10 Second Sage
11 Irrational Friend
12 Fry Me

mourn-hahahe

Szerző:
Címkék:
Apparat: Heroist – videoklip CAFe Budapest fesztiválra meghirdetett koncert elé
Sze. 16., 8:11
Angel Olsen: Lark – újabb monumentális klipdal az All Mirrors albumról
Sze. 15., 17:05
Sharon Van Etten szereplése a filmsztár Jeff Goldblum új dzsesszlemezén
Sze. 13., 10:18
Lana Del Rey, Ariana Grande, Miley Cyrus: Don’t Call Me Angel – klip az új Charlie angyalai filmhez
Sze. 13., 6:00