A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Muse – Az Univerzum lüktetése

2015. március 15., 9:57

Mialatt a lakótársa drogokkal üzletelt, Matt dolgozott – könyékig a szutyokban: a mosdókat takarította egy helyi kempingben, állványokon balettozott, és rakodó-, illetve bontómunkákkal tartotta el magát. Egyszer egy régi bevásárlóközpont bontásánál segédkezett. Eközben Chris 90 fontos heti bérért volt kisegítő egy gitárüzletben. Dom pedig mindenféle munkákat vállalt, volt, hogy diákoknak segített öltözködni a ballagási ünnepélyre.

muse-konyv-borito-wp

A 2015. június 8-ra ígért Muse-album (Drones), és az első új szám, a Psycho bemutatása kapcsán érdemes felidézni, hogy magyar nyelven is jelent már meg egy, a Muse-ról szóló könyv. Mint azt a múlt hónapban, a Green Day-könyv kapcsán már említettük, Ben Myers nem egy átlagos zenei újságíró, hanem egy kiemelkedő életrajzíró, sőt, költő, aki a Muse történetének a feldolgozása során ráadásul önmagát is felülmúlta.

A tartalom és az arányok pont megfelelőek ahhoz, hogy a Muse Univerzumához kulcsként szolgáló kötet letehetetlen legyen. A történet a kezdetektől, az unalmas angol kisvárostól indul, ahol egymásra talált a három fiatal, akik jobb időtöltést nem találva, zenélni kezdtek. Myers egészen részletesen mutatja be a kezdeti nehézségeket, rávilágít az áttörés pillanatára, és a varázsgombával és ledér csajokkal teli backstage-történeteket sem rejti véka alá. Myers teret hagy a fantáziának, de nem szépít a dolgokon. A könnyűvérű nőkhöz és mindenféle kábítószerekhez fűződő viszonyuk mellett azonban azt is megtudhatja az olvasó, hogy Matt Bellamyt és társait milyen viszony fűzte a Nirvanához, a Radioheadhez, a Rage Against The Machine-hoz vagy a Queenhez, hogy csak a legnevesebb együtteseket említsem.

A Green Day-könyvhöz képest, ennek a műnek a nagy előnye, hogy a szerző nem rajongóként, hanem profi kritikusként, sőt, oknyomozóként állt a témához, megadva a királynak, ami a királyé, de nem hallgatva el a zenekar botlásait sem.

Silenos Könyvkiadó
240 oldal, 2800 Ft

További információ és rendelés: www.silenos.hu

Manu Chao – Zene és szabadság
ápr. 27., 22:04
40 éves a VHK, indul a jubileumi turné!
ápr. 2., 8:23
Green Day – Amerikai idióták és az új punkrobbanás
feb. 25., 23:01
James Hetfield – A Metallica farkasa
jan. 25., 9:49