A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Natali Felicia: Say It – videoklip nőnapra

2018. március 8., 7:03

Valahogy a hét eleje óta csupa női produkció került ide a rovatba: Lana Del Rey/Madonna-feldolgozás, új Sunflower Bean- és Wolf Alice-klipek a női tagok főszereplésével, FKA twigs tánca egy reklámfilmben, Sade és Neko Case új szerzeményei, a Warpaint-frontlány Theresa Wayman első szólófelvétele – és most március 8-ra jöjjön Natali Felicia svéd énekesnőtől egy olyan klip, amit csupa nővel készített és kifejezetten a nemzetközi nőnap elé igazítva tett közzé.

Az 1984-ben Miss Universe-nek megválasztott Yvonne Ryding svéd szépségkirálynő és a hazájában igazi sztárszínésznek számító Kjell Bergqvist 1994-es születésű gyermeke, Natalie Felicia Bergqvist 2013 és 2018 januárja között öt videót mutatott be 2015-2017 közt megjelent kislemezeihez (Used To Be, Easy Ride, War, Run Like The River, This Summer Is Cruel), és a tavaly ősszel kiadott Say It című dalhoz most érkezett hatodik klip mellé még ebben a hónapban megkapjuk az énekesnő régóta csúszó első albumát: az Andreas Grube társszerző-producerrel 2011-ben kezdett közös munkából kinőtt Wrong Era nagylemez 2018. március 30-án jelenik meg.

A Say It című dal arról szól, hogy nem maradunk csendben: a nők összefognak, hogy együtt erősebbek legyünk. Nagyon inspiráló érzés, hogy a dal és most a klip is szinkronban jelent meg meg a mostani időkkel, mikor a #MeToo és #TimesUp kampányok minden korábbinál erősebben forradalmasítják a nemek közti egyenlőség ügyét. Hangosabban mondjuk, mint korábban!” – summázza a dal egyik kulcsmondatával az időközben Londonba költözött 23 éves énekesnő, aki ezt a videón csupa nővel akart dolgozni a kamera előtt és mögött is. „Azt kértem, hogy a Say It üzenetét mozgássá alakítva tolmácsolják, ahogy érzik, szabadon, így maga a kreatív folyamat is teljesen felszabadult, és a végeredmény igazán impozáns lett. . . Ez volt az első alkalom (és biztosan nem az utolsó), hogy női rendezővel dolgoztam.”

A Josefin Malmén által rendezett új Natali Felicia-klip, a Say It itt látható:

.
egy zenekari próba a múlt hónapból:

.
ha már szóba kerültek, itt vannak Natali Felicia szép és híres szülei is, lányuk születésének évében, 1994-ben:

Natalie Portman: Wrapped Up – videoklip a Vox Lux mozifilm Sia által írt betétdalához
dec. 13., 8:39
Greg Dulli: Have Yourself A Merry Little Christmas – karácsonyi dal az Afghan Whigs vezérétől
dec. 13., 1:01
Mercury Rev feat. Hope Sandoval: Big Boss Man – a Mazzy Star-énekesnő egy Bobbie Gentry-feldolgozással
dec. 12., 11:49
Amanda Palmer: Drowning In The Sound – a hat év után bejelentett meztelen borítós új albumról
dec. 11., 19:17