A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nick Cave And The Bad Seeds: Ghosteen – albumpremier

2019. október 3., 22:56

Az ausztrál dalszerző-énekes Nick Cave-től alig tíz napja érkezett a meglepetés-bejelentés, hogy október 4-én új albumot ad ki a Bad Seeds élén: a 2013-as Push The Sky Away és a 2016-os Skeleton Tree lemezek után egy trilógia záródarabjaként megjelenő Ghosteen ráadásul dupla album, első „gyerek” részében nyolc számmal, a második „szülői” részben két hosszú dal közt egy spoken word tétellel. A lemez világpremierjét a YouTube-on tartják október 3-án magyar idő szerint este 11-től.

Amint az már a Ghosteen címből is sejthető, az új lemezanyag fölött is az énekes 15 évesen elhunyt fiának, Arthur Cave-nek a szelleme lebeg. A 2018-2019 folyamán Angliában, Amerikában és Németországban készült album, melyen a zongorista-énekes Cave-et a 2016-os lemezen is dolgozó aktuális Bad Seeds-felállás (a multiinstrumentalista Warren Ellis, az ütőhangszeres Jim Sclavunos, a dobos Thomas Wydler, a basszista Martyn Casey és az új gitáros George Vjestica) kíséri, itt hallható:

Nick Cave And The Bad Seeds: Ghosteen (2019)

PART 1:

The Spinning Song
Bright Horses
Waiting For You
Night Raid
Sun Forest
Galleon Ship
Ghosteen Speaks
Leviathan

PART 2:

Ghosteen
Fireflies
Hollywood

.
a lemezbejelentés óta eltelt tíz nap két Nick Cave And The Bad Seeds-aktualitása: a hír, hogy a nagy szakállú Warren Ellis beugrott közreműködőnek az Idles punkzenekar készülő „mocskos” harmadik albumára. . .

. . .és az, hogy a rapper Snoop Dogg is beállt azon művészek hosszú sorába, akik feldolgozták a Peaky Blinders (Birmingham bandája) tévésorozat főcímdalává lett Red Right Hand című Cave-szerzeményt:

King Gizzard & The Lizard Wizard – itt az első a három októberi album közül
okt. 7., 9:28
Fever Ray: What They Call Us – a svéd énekesnő visszatérő klipdala The Knife-produkcióként
okt. 5., 15:00
Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30