A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nick Cave és Warren Ellis új dala a Wind River filmzenelemezéről

2017. július 16., 15:53

Az ausztrál dalnok Nick Cave és fő muzsikustársa, a nagy szakállú Warren Ellis a Bad Seeds-tagsággal felvett 2016-os Skeleton Tree album és az UNKLE-közeli Toydrum projekt remixlemezére készített posztumusz Gavin Clark-duett (I’ve Got A Future) mellett az elmúlt egy évben újra filmzenékben voltak a legtermékenyebbek: a tavalyi Hell Or High Waters (A préri urai) mozifilm és a Mars – Utunk a vörös bolygóra című National Geographic-sorozat után idén komponáltak már aláfestő zenét War Machine című Brad Pitt-filmhez, augusztus 4-én pedig az Elizabeth Olsen és Jeremy Renner főszereplésével készült Wind Riverhez is kiadnak egy filmzenealbumot az első közzétett számban Cave hangját is hallhatjuk.

Cave és Ellis 2005-től számítanak összeszokott filmzeneszerző-párosnak (Az ajánlat, Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, Az út, Fékezhetetlen, Távol az emberektől), és a legutóbbi Bad Seeds-album felvételei után ismét teljes lendülettel vetették be magukat az ilyen filmes produkciókba. A legfrissebb a Wind River, melyet a Sicario – A bérgyilkos és A préri urai forgatókönyvírója, az amerikai Taylor Sheridan rendezett, és Cannes-ban az Un Certain Regard szekció legjobb rendezésért járó díját, a múlt heti Karlovy Vary Filmfesztiválon pedig a közönségdíjat nyerte el. A moziforgalmazásba augusztus 4-én kerülő (Magyarországon a tervek szerint szeptember 7-től látható) Wind River az azonos nevű wyomingi indián rezervátumban játszódik, ahol egy helyi vadász (Jeremy Renner) és egy nagyvárosból jött FBI-ügynöknő (Elizabeth Olsen) nyomoz együtt egy nemi erőszak és gyilkosság ügyében.

A gyönyörű Wind River aláfestő zenéje először is és mindenekelőtt a szüntelen szél és a hó gyászos csendje volt. E természeti erők közé készítettünk egyfajta kísértetfilmzenét, ahol hangok suttognak, kórusok emelkednek ki és halnak el, elektronika dobog és lüktet mondja Cave, aki az elsőként bemutatott Three Seasons In Wyoming című szöveges számban hangjával is hallható.

a film mozielőzetese:

a filmzenelemez számlistája és borítója:

Nick Cave & Warren Ellis: Wind River (2017)

1 Snow Wolf
2 Zed
3 Tell Me What That Is
4 First Journey
5 First Body
6 Second Journey
7 Breakdown
8 Never Gonna Be The Same
9 Hunter
10 Meth House
11 Bad News
12 Third Journey
13 Second Body
14 Lecture
15 Corey’s Story
16 See You Tomorrow
17 Three Seasons In Wyoming
18 Cabin
19 Shoot Out
20 Snow Flight
21 Memory Time
22 Survive Or Surrender
23 Wind River

.
mutatóba itt a főtéma a Cave/Ellis páros másik idei filmzenealbumáról, a War Machine című háborús szatírához:

a tavalyi Mars tévésorozat zenéje, az elején és a végén a Nick Cave által énekelt főtéma rövid és hosszú verzióban:

A préri urai filmzenelemez Nick Cave és Warren Ellis által komponált tételei, a más előadóktól beválogatott betétdalok nélkül:

Kylie Minogue: Magic – újabb klipdal az új Disco album elé
Sze. 24., 15:24
Alice Glass: Nightmares – újabb klip az ex-Crystal Castles-énekesnőtől
Sze. 23., 16:51
Fleet Foxes: Shore – új album 55 perces kísérőfilmmel
Sze. 22., 15:15
ARO – dalok Ozzy Osbourne lányának, Aimée Osbourne-nak az első albumáról
Sze. 22., 12:55