A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nine Inch Nails: Add Violence EP + I Can’t Give Everything Away – David Bowie-remix/feldolgozás

2017. július 21., 6:26

A Nine Inch Nails – melybe Trent Reznor a filmzenei munkáinak és How To Destroy Angels nevű másik együttesének fő zenész- és szerzőtársát, az angol billentyűs-programozó Atticus Rosst is bevette – tavaly év végén adta ki Not The Actual Events című ötszámos új EP-jét, majd annak egyik dalával David Lynch újraindult Twin Peaks sorozatában is fellépett (She’s Gone Away), de közben kiderült, hogy egy EP-trilógiát tervez: a mai napon megjelent – és itt már meg is hallgatható – szintén ötszámos Add Violence után valamikor télen számíthatunk harmadik részre. A három év után a héten újra turnézni kezdő zenekar a visszatérő koncertjén az új dalok mellett egy David Bowie-feldolgozást is bemutatott, melyhez egy stúdióverzió-remix is tartozik az elhunyt énekes hangjával!

Trent Reznor az előző EP vendégközreműködői (felesége, a How To Destroy Angels-énekesnő Mariqueen Maandig, a Jane’s Addiction-gitáros Dave Navarro és a régi haver Dave Grohl) nélkül vette fel a NIN régi, sőt ősrégi nyolcvanas évekbeli hangzásaihoz is visszakanyarodó új dalokat: az Add Violence borítóinfói szerint a Nine Inch Nails e pillanatban hivatalosan duó Atticus Ross-szal. A kaliforniai Bakersfieldben július 19-én éjjel adott bemelegítő koncerten persze öttagú élő formáció állt színpadra, és a két új EP pár száma, a Branches / Bones, Burning Bright (Field On Fire), Less Than és The Lovers mellett a programban az igazi újdonságot a néhai David Bowie tavalyi Blackstar búcsúalbumáról való I Can’t Give Everything Away feldolgozása jelentette, melynek zenei alapja és hangszerelése pont úgy szólt, mint a dal tavaly decemberben Farewell mix alcímmel netre került titokzatos remixe – és ezzel beigazolódott a NIN-rajongók feltételezése, hogy Trent Reznor áll az átdolgozás mögött, és ez az ő tiszteletadása elhunyt barátja felé!

.
a fenti borítóval megjelent Add Violence EP öt száma itt hallható – a nyitódal nyolcvanas évekhez illő videó(játéko)t kapott:

1. Less Than

2. The Lovers

3. This Isn’t The Place

4. Not Anymore

5. The Background World

.

.
az új EP Less Than című nyitódala élőben június 19-én a zenekar bakersfieldi visszatérő koncertjén. . .

. . .ahol elhangzott az I Can’t Give Everything Away című Bowie-feldolgozás is. . .

…melynek zenei alapja és hangszerelése megegyezett az I Can’t Give Everything Away (Farewell Mix) című titokzatos tavalyi remixszel. . .

. . .aminek Bowie-éneksávja a Blackstar albumon 2016 januárjában megjelent eredeti dalból való:

.
Trent Reznor és David Bowie egy 2004-es bulin. . .

. . . az I’m Afraid Of Americans című Bowie-dal NIN-remixének közös 1997-es Dom&Nicklipjében. . .

. . . és a közös 1995-ös turné egyik koncertjén:

00:00 – Subterraneans
03:20 – Scary Monsters
08:46 – Reptile
14:52 – Halo Spaceboy
20:09 – Hurt

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30