A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Omar Rodríguez-López: Weekly Mansions – a gitáros albumsorozatának szintipoplemeze +FRISSÍTÉS: Zapopan

2016. november 5., 13:31

Az At The Drive-In/The Mars Volta-gitáros Omar Rodríguez-López idén 12 lemezanyagot jelentet meg, sőt az októberig kijött nyolc albumból (Sworn Virgins, Corazones, Blind Worms Pious Swine, Arañas en La Sombra, Umbrella Mistress, El Bien y mal Nos Une, Cell Phone Bikini, Infintiy Drips) az utolsó kettőn főszerepet kapó Le Butcherettes-frontcsaj Teri Gender Benderrel és a Melvins-tagokkal közösen már egy szupergrupp-produkciót is beharangozott 2017-re (Crystal Fairy). A szemüveges gitáros a 2016-os albumsorozatát most egy gitármentes „neo-electro-dance” szintetizátorlemezzel folytatja, melyet öccsével, Marcel Rodríguez-Lópezzel készített.

Az Omarnál nyolc évvel fiatalabb, 1983-as születésű Marcelt már jól ismerhettük Mars Volta-tagként is 2003-tól a zenekar 2012-es leállásáig (eleinte ütőhangszeresként, majd inkább billentyűsként), miközben párhuzamosan saját Zechs Marquise nevű pszichedelikus rockzenekarát is vezette (azzal eljött Budapestre is koncertezni), de persze bátyja szólóprojektjeiben is rendszeresen közreműködött (huszonvalahány lemezen!), sőt még a Red Hot Chili Peppers 2006-2007 turnéján is többször besegített néhány számban. Az utóbbi években leginkább elektronikus szólóprojektjére koncentrált: Eureka The Butcher név alatt 2013-as Music For Mothers debütalbuma után idén áprilisban egy Foreshadowed With Shakes And Cracks című háromszámos EP-vel is jelentkezett.

Az itt hallható 2010-2011 táján kettesben felvett, programozott alapokra és szintetizátorokra épített Weekly Mansions albumon a multiinstrumentalista Marcel nemcsak zenésztárs, hanem társszerző és társproducer is volt a saját szövegeit éneklő Omar mellett, aki ezúttal egyáltalán nem használta gitárjait.

A Faith No More-énekes Mike Patton vezette Ipecac kiadónál megjelenő 12 részes Omar Rodríguez-López-albumszéria felvételei 2008-2013 közt készültek, mikor a gitáros-zeneszerző főleg a mexikói Zapopan városában élt, így nem meglepő, hogy a sorozat november 18-ra ígért 10. kiadványa a Zapopan címet kapta. Az alábbi friss Bandcamp-lejátszón már megtekinthető a lemez borítója és a számlistája – az egyik dal, a Spell Broken Hearts pedig már hallható is (a megjelenés napjától a teljes album végighallgatható lesz itt). FRISSÍTÉS: a megjelenéskor kiderült, hogy a Zapopan album a Saber, Querer, Osar y Callar (2012) és Unicorn Skeleton Mask (2013) című korábbi lemezek szerzeményeinek eltérő új verzióit tartalmazza eltérő címek alatt!

.
Omar Rodríguez-López idei albumsorozatának megjelenési dátumai és a lemezcímei:

július 15.
Sworn Virgins

július 29.
Corazones

augusztus 12.
Blind Worms Pious Swine

augusztus 26.
Arañas En La Sombra

szeptember 09.
Umbrella Mistress

szeptember 23.
El Bien Y Mal Nos Une

október 07.
Cell Phone Bikini

október 21.
Infinity Drips

november 04.
Weekly Mansions

november 18.
Zapopan

december 02.
Nom De Guerre Cabal

december 16.
Some Need It Lonely

.
mutatóba itt vannak Marcel Rodríguez-López szólóban kiadott Eureka The Butcher-anyagai, a Music For Mothers album 2013-ból. . .

. . . és a Foreshadowed With Shakes And Cracks című idei háromszámos EP:

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30