A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Percussions: 2011 until 2014 – itt egy új Four Tet-album!

2015. január 13., 19:13

Kiadtam egy új albumot ma” – írta ki délután Twitter-oldalára Four Tet, és ilyesmi gyakran megesik vele. A termékeny brit DJ-producer Kieran Hebden – aki 2013-ban a Balaton Soundra is eljutott és tavaly Neneh Cherry visszatérő albumán is dolgozott – most épp Percussions név alatt készített kislemezeinek anyagát gyűjtötte albumra eddig kiadatlan szerzeményekkel kiegészítve.

A folktronica, ambient, IDM, absztrakt hiphop és a poszt-rock határán kísérletező 1978-as születésű zeneszerző-producer (aki a 2010-es években az említett Neneh Cherry mellett Omar Souleymannal, a RocketNumberNine instrumentális rockduóval és a Radiohead-vezér Thom Yorke-kal is készített felvételeket) 2011-ben egy FabricLive mix-CD-n használta először a Percussions álnevet, mely alatt aztán saját Text Records kiadójánál három 12 inch-es vinyl kislemezt is megjelentetett két-két számmal, 2012-ben a Bird Songs / Rabbit Songs, tavaly pedig a KHLHI / Sext és Ascii Bot / Blatant Water Cannon című kompozíciókkal. Ezeket most először tette digitális kiadványként is elérhetővé, és kiegészítette őket eddig kiadatlan felvételekkel is, melyeket készítési dátumukkal jelölt. Az így összeállt új Four Tet-, pontosabban Percussions-album itt hallható:

Four Tet a 2014-es párizsi Pitchfork Music Festival fellépőjeként…

.. és a 2013-as Balaton Soundon:

Four Tet és a dob+billentyűk felállású RocketNumberNine testvérduó közös 2012-es kislemeze a Roseland és Metropolis című számokkal:

a dubstep remete Burial, Four Tet és Thom Yorke közösen jegyzett dupla A-oldalas Ego/Mirror kislemezének két száma 2011-ből:

The Cribs feat. Lee Ranaldo: I Don’t Know Who I Am – klipdal a Sonic Youth gitáros-vokalistájával
Sze. 21., 15:18
Osees – új album és máris újabb lemezbejelentés, Henry Rollins sajtóanyagával
Sze. 20., 23:46
Charlotte Cardin: Passive Aggressive – videoklip a kanadai énekesnő első albuma elé
Sze. 19., 15:06
Lady Gaga: 911 – kisfilm a Chromatica album Madeon-kollaborációjához Tarsem Singh rendezésében
Sze. 18., 17:58