A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Peter Gabriel: Why Don’t You Show Yourself – egy új dal hat év után

2014. december 6., 9:36

Több mint két éve tartó, idén májusban Budapestet is érintő és december 10-én Dublinban véget érő Back To Front turnéja során Peter Gabriel a régi sikerszámok mellett három új szerzeményt is bemutatott, és most ezek egyikét stúdióverzióban is közzétette. Hat év óta a Why Don’t You Show Yourself az első megjelent új dal tőle.

Az 1950-es születésű angol dalszerző-énekes a 2002-es Up album óta nem adott ki új sorlemezt, és utolsó stúdióverzióban megjelent új szerzeménye 2008-ból datálódik (a WALL-E című animáció filmhez Thomas Newman társaságában írt Down To Earth betétdal Oscar-jelölést is kapott), azóta csak feldolgozások jelentek meg tőle (mások számai mellett saját dalokat is újrahangszerelt), de az aktuális turnén már három új szerzeményt is játszott: az O But és az azt pár hete leváltó What Lies Ahead a koncertek nyitányaként szólalt meg zongorás verzióban, a 2013 ősze óta repertoáron lévő Why Don’t You Show Yourself pedig már teljes zenekari kísérettel hangzott el a műsor közepén. Ez utóbbi szám a világ különféle kultúráinak és vallásainak viszonyát vizsgáló Words With Gods című filmhez íródott, és most a stúdióverziót is a film honlapján tették közzé.


.

az új dallal aláfestett mozielőzetes az augusztusi Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Words With Godshoz, melyhez kilenc rendező, Hector Babenco, Álex de la Iglesia, Bahman Ghobadi, Amos Gitai, Emir Kusturica, Mira Nair, Hideo Nakata, Warwick Thornton és a projekt ötletgazdája, Guillermo Arriaga forgatott egy-egy epizódot:

a What Lies Ahead torinói ősbemutatója 2014. november 20-án – maga a dal 2:10-nél kezdődik:

az O But című másik kiadatlan szerzemény a turnéról, 2012 szeptemberéből:

peter-gabriel-04

SoKo: Looking For Love – videoklip az új Feel Feelings albumhoz az Earth frontemberével
Júl. 11., 20:32
Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59