A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pillow Person: Go Ahead – a Hot Chip-dobos Sarah Jones első klipdala +FRISSÍTÉS: In My Game – B-oldalas szám

2016. július 8., 17:16

A 29 éves Sarah Jonest az elmúlt bő egy évtizedben sok helyen láthattuk dobolni, tinikora óta az indie dance-es New Young Pony Club (aktuális nevén a NYPC) alaptagja, 2009-től két évig benne volt Bat For Lashes kísérőegyüttesében, 2011-ben besegített a Bloc Party-frontember Kele szólóprodukciójába (sőt 2013-ban az épp dobosát vesztett anyazenekarának turnéjába is), de 2012 óta stabilan ott van a Hot Chip koncertjein is (a tavalyi Why Make Sense? stúdióalbumon is dobolt és vokálozott), sőt a NZCA Lines tagjaként már idén is kiadott egy klassz elektropop albumot (Infinite Summer). Most végre szólóban is bemutatkozik: Pillow Person név alatt jegyzett első klipdala perfekt pop.

A Go Ahead című számot Sarah konkrétan megálmodta, és szerencsére kéznél volt az ágy mellett a telefonja, hogy ráénekelje az alapötletet, mielőtt elillan. A producerhaverja, Charlie March javaslatára egy nyolcvanas évekbeli DX7-es szintetizátorra építette a dalt, melynek formába öntésében a Hot Chip (és The 2 Bears) egyik vezére, Joe Goddard is segédkezett egy dolgos stúdiónapon. A végeredmény egy valóságos kis elektropop gyöngyszem, még Grimesnak is becsületére válna.

pillow-sarahdrums2

A fura hatású, sárga hátterű kislemez-borítóképet a digitális munkáiról spanyol Claudia Maté készítette, aki korábban Björknek, FKA Twigsnek és David Bowie-nak is dolgozott, a stílszerűen (rém)álomszerű klipet pedig a kettős szerepben látható dalszerző-énekesnő maga rendezte a street art művész Dscreet társaságában a Hot Chip legutóbbi ausztráliai turnéjának egyik szabadnapján.

a menő Moshi Moshi minikiadónál augusztus 19-én megjelenő első Pillow Person-kislemezdal, a Go Ahead itt látható a videójával:

pillowperson-goahead

FRISSÍTÉS: az augusztusi Go Ahead kislemezen megjelent In My Game című bónuszdal!

.
ráadásként itt van Sarah egy idén májusban adott NZCA Lines-koncerten a Two Hearts című dallal:

.
egy tavalyi Hot Chip-rádiófellépés a Need You Now című számmal:

.
két régi New Young Pony Club-klip, a 2006-os Ice Cream és a 2010-es Chaos:

The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53
Neil Young And Crazy Horse: Song Of The Seasons – az új Barn albumról
okt. 16., 11:20
Stromae: Santé – új videoklip hat év után a belga énekestől
okt. 15., 17:56
Adele: Easy On Me – az első klipdal az énekesnő 30 című új albumáról
okt. 15., 1:00