A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Priests: Nothing Feels Natural – a washingtoni punkzenekar első albuma

2017. január 22., 23:47

Az elmúlt hetet Donald Trump beiktatása és az arra reflektáló protest produkciók tematizálták: Green Day, Fiona Apple, CocoRosie, Anohni, OK Go , Gorillaz, Benjamin Clementine, Arcade Fire, Moby, az Our First 100 Days és 1000 Days, 1000 Songs dalsorozatok meghirdetése, az Anti-Inaugural Ball, no meg a Nők Menete. A hét stílszerű zárásaként jöjjön hát egy női vezetésű politikus washingtoni punkzenekar, az elnöki beiktatás estéjére No Thanks: A Night Of Anti-Fascist Sound Resistance In The Capital Of The USA címmel egy saját ellenrendezvényt is szervező Priests – az itt már megjelenés előtt meghallgatható első albumával.

A szőke énekesnő Katie Alice Greer, a doboscsaj Daniele Daniele, a basszista-vokalista Taylor Mulitz és egyetlen fasziként a szemüveges gitáros Gideon L. Jaguar 2012-ben álltak össze, hogy a DIY punk fegyverével rontsanak neki a jobboldali politikának, a kapitalizmusnak, a rasszizmusnak és a szexizmus mindenféle formájának. Két kazetta meg egy kislemez után 2014-ben már megjelent egy hétszámos EP-jük (Bodies And Control And Money And Power), de az első igazi Priests-album már nehezebben állt össze: egyszer már teljesen felvették egy olympiai stúdióban, de elégedetlenek voltak vele, kidobták az egészet és újra nekiláttak.

A 25 és 30 év közt járó washingtoni zenészek első nagylemeze, a rózsaszín borítós Nothing Feels Natural roppant változatos lett, főleg, hogy vendégként hívtak a felvételekhez egy szaxofonost (aki már rögtön a nyitó ötperces Appropriate-ben dzsesszpunkol velük) és egy csellistalányt is (a lemez közepén a címéül egy — jelet kapó instrumentális szám szép vonószenei átkötést ad), de a többi dal is elkalandozik erre-arra, a JJ című slágerszámuk a surf-pop, a No Big Bang a spoken word, a záró Suck meg a funk felé.

A Nothing Feels Natural album a Priests saját Sister Polygon Records nevű minikiadójánál jelenik meg január 27-én, de az alábbi NPR-lejátszón már most végighallgatható:

1. Appropriate
2. JJ
3. Nicki
4. Lelia 20
5. No Big Bang
6. —
7. Nothing Feels Natural
8. Pink White House
9. Puff
10. Suck

.
az album Katie által rendezett és vágott klipjei a JJ és Pink White House című számokhoz:

.
az And Breeding című dal egy tévéfellépésen 2014 márciusából:

a Bodies And Control And Money And Power című 2014-es EP:

Design Within Reach
Doctor
New
Powertrip
Modern Love/No Weapon
Right Wing
And Breeding

.
a két korai kazettakiadvány, a 2012-es Tape 1 és a 2013-as Tape Two anyaga. . .

. . . és a két kazetta közt 2012 decemberében megjelent Radiation​/​Personal Planes kislemez:

.
két Priests-mellékprojekt 2016-ból: az énekesnő KAG név alatt megjelent EP A című négyszámos anyaga saját rendezésű videókkal. . .

. . . és Taylor gitáros-énekesként vezetett posztpunkos Flasher triójának címnélküli debütáló EP-je:

.

a Priests fellépése Donald Trump beiktatásának napján, január 20-án a No Thanks: A Night Of Anti-Fascist Sound Resistance In The Capital Of The USA esten. . .

. . . ahol a rengeteg további fellépő (Waxahatchee, a Speedy Ortiz-frontcsaj Sad13, Marc Ribot stb.) között előre be nem jelentett meglepetésként még a Dirty Projectors-vezér Dave Longstreth is játszott:

Dirty Projectors now

Janel Leppin (@janelleppin) által közzétett videó,

The 1975: The Birthday Party – újabb klipdal a közelgő új albumról
feb. 19., 18:59
Tricky feat. Anika: Lonely Dancer – egy dal a 20,20 EP és az áprilisi budapesti koncert elé
feb. 19., 10:26
The Strokes: Bad Decisions – videoklip az új album és a Sziget-fellépés elé
feb. 18., 19:58
The Dresden Dolls-reunió és Midnight Oil-feldolgozások Amanda Palmer ausztrál segélylemezén
feb. 18., 9:49