A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Prince, Lianne La Havas és a 3rdEyeGirl csajtrió pazar fellépése a Saturday Night Live-ban

2014. november 2., 16:33

Prince múlt éjszaka az egyik legnépszerűbb amerikai tévéműsor, az idén 40. évadát ünneplő Saturday Night Live zenészvendégeként lépett fel, és példátlan módon több mint 8 percig játszhatott megszakítás nélkül 3rdEyeGirl csajtriójával, illetve Lianne La Havas és Liv Warfield énekesnőkkel.

A kultikus SNL négy évtizedes történetében még sosem fordult elő, hogy egy előadó két dal helyett egy hosszú blokkot játszhasson, de a műsorban 1981 óta most harmadszor fellépő Prince-nek sikerült ezt is kicsikarnia a szervezőktől. Az 56 éves dalszerző-producer-multiinstrumentalista-énekes alig egy hónapja egyszerre két nagylemezt is kiadott: az egyiket szólóban Art Official Age címmel, a Plectrumelectrum albumot pedig aktuális kísérőzenekarának, a három lányból álló 3rdEyeGirlnek (a kanadai gitáros Donna Grantisnek, a dán basszista Ida Nielsennek és az amerikai dobos Hannah Fordnak) a társaságában.

A Saturday Night Live-fellépésen mindkét lemezről kerültek dalok a bő nyolcperces medley-be: az előbbi album több felvételén is közreműködő angol soul énekesnő Lianne La Havas a Clouds című szerzeményt adta elő a zongoránál álló mesterrel, aki aztán gitárra kapott és – egy kis Pantera-riffelgetés után – a 3rdEyeGirl-lemezről a Plectrumelectrum, Marz és Anotherlove című számokat játszotta el a csajtrióval és Liv Warfield énekesnővel (The New Power Generation nevű másik kísérőzenekarának vokalistájával, akinek 2014-ben szintén összehozott egy albumot executive producerként). A pazar fellépést Chris Rock konferálta fel:

ráadásként itt van 2013-ból a 3rdEyeGirl és Prince közös Fixurlifeup klipje…

…és az albumra nem került remek Screwdriver című dal, a videóban szintén a lányokkal:

http://3rdeyegirl.com
http://artofficialage.com

The Smashing Pumpkins: In Ashes – animációs sorozat + újabb dalok az új Cyr album elé
Sze. 25., 18:26
Oneohtrix Point Never-album a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek szereplésével
Sze. 25., 12:38
Marilyn Manson: Don’t Chase The Dead – videoklip Norman Reedus szereplésével
Sze. 25., 0:21
The Shins: The Great Divide – új klipdal James Mercer együttesétől
Sze. 24., 20:46