A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Queens Of The Stone Age-tag pótolja Jack White elhunyt billentyűsét

2014. október 29., 6:31

Billentyűsének, Isaiah “Ikey” Owensnek a hirtelen halála miatt Jack White két hete kénytelen volt törölni mexikói koncertkörútja hátralévő állomásait. Most kiderült, hogy a jövő héten kezdődő (és Bécset is érintő) európai turnészakasz idejére egy híres zenészbarát ugrik be billentyűzni White kísérőzenekarába.

Noha Ikey-t lehetetlenség pótolni, a hihetetlenül tehetséges Dean Fertita (Queens Of The Stone Age, The Dead Weather) csatlakozik a zenekarhoz, hogy zongorán és egyéb billentyűs hangszereken játsszon Jack már meghirdetett turnéállomásain” – szól a hivatalos közlemény White honlapján. Az 1970-es michigani születésű Fertita 2007 óta a Queens Of The Stone Age billentyűs-gitárosa (Magyarországon is láthattuk a tavalyi VOLT Fesztiválon és az idei Szigeten), 2009-ben szólógitárosként alapítótagja lett a Dead Weathernek is (melyet Jack White dobos-énekes-producerként vezet), sőt korábban White másik szupergruppjával, a Raconteursszel is játszott már együtt kisegítő billentyűsként (a Bécsig is eljutó 2006-os turnén és a 2008-as lemezen). A Hello=Fire projektnév alatt 2009-ben egy szólólemezt is megjelentető Dean Fertita többek között Brendan Benson, Beck és a Yeah Yeah Yeahs-énekesnő Karen O kiadványain is közreműködött, sőt White idei Lazaretto albumán is gitározik valamennyit.

A november 11-re a Gasometerbe meghirdetett bécsi Jack White-koncert már majdnem telt házas, e pillanatban már csak ülőjegyek kaphatók az erkélyre. Az előzenekar a két billentyűs-énekesnő vezette Lucius nevű brooklyni indie pop együttes lesz.

FRISSÍTÉS: a fenti hír közzététele után, alig 24 órán belül Jack White egy új kislemezt is bemutatott Dead Weather nevű szupergruppjától, melyben Fertita mellett a Kills-énekesnő Alison Mossharttal és a Raconteurs-basszista Jack Lawrence-szel játszik együtt – a Buzzkill(er) és It’s Just Too Bad című új dalokat Fertita és Mosshart közösen írták!

Buzzkill(er)


.
It’s Just Too Bad


.
.
egy 2009-es Dead Weather-fellépés:

egy idei Queens Of The Stone Age-koncert:

ráadásként itt az aktuális Jack White-turné előzenekari posztján játszó Lucius két idei klipje is, a Turn It Around...

…és a tegnap közzétett Hey, Doreen:

http://jackwhiteiii.com

http://ilovelucius.com

Blue Hawaii: All The Things – videoklip a kanadai tánczenei duó új albuma elé
Sze. 21., 15:59
Leonard Cohen: The Goal – a sztárparádés Thanks For The Dance című posztumusz albumról
Sze. 20., 15:57
Georgia: Never Let You Go – az angol producer-énekesnő új Seeking Thrills albumáról
Sze. 20., 9:17
Anna Of The North: Dream Girl – a norvég énekesnő második albumáról
Sze. 19., 17:52