A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Ride: Pulsar – űrhimnusz az Oasis-extag Andy Bell zenekarától

2017. november 2., 20:06

Liam Gallagher friss As You Were szólóalbuma után ma szóba került, hogy a gitáros-énekes Noel Gallagher a november 24-én érkező Who Built The Moon? című új nagylemezéhez visszavette maga mellé az Oasis utolsó felállásából a másodgitáros Gem Archert és Chris Sharrock dobost (lásd legújabb tévéfellépés-dalpremierjüket!) – a nyolc éve feloszlott sikerzenekar tagságából igazából már csak a basszusgitáros Andy Bellt hiányolhattuk. Nos, ő épp ma délután adott ki egy kiváló új dalt eredeti együttesének, a visszatérő albumát 21 év után idén nyáron megjelentető Ride-nak az élén.

A shoegaze/noise poptól a klasszikus pszichedelikus rockig terjedő zenében utazva 1988-1996 közt működött, majd két évtized után eredeti felállásában – a két gitáros-énekes frontember, Andy Bell és Mark Gardener mellett Steve Queralt basszista és Laurence “Loz” Colbert dobos ritmusszekciójával – újjáalakult oxfodi Ride kvartett az idén júniusban megjelent Weather Diaries című remek visszatérő albumát a londoni elektronikus zenei producerrel, Erol Alkannal rögzítette, és most újra együtt dolgoztak az itt hallható Pulsar című friss felvételen is. A zenekar elmondása szerint ezt a „fényről, létezésről, utazásról és visszatérésről szóló űrhimnuszt” a legendás Joe Meek producer és a Tornados együttes Telstar című 1962-es instrumentális sikerszáma ihlette, de ebben most szerencsére van ének is.

összevetésként itt a Tornados 1962-es slágere, a Telstar is, mely címét az abban az évben fellőtt kommunikációs műholdról kapta:

.
a Ride idei visszatérő albumának legutóbbi klipjei, a Cali és All I Want című dalokhoz. . .

. . .és egy teljes seattle-i koncert, melyet Andy Bellék szeptember 25-én, az Amazon Music Session keretében adtak:

00:00 – Lannoy Point
06:20 – Charm Assault
10:53 – Cali
16:45 – Vapour Trail
21:15 – White Sands
27:15 – Weather Diaries
34:12 – All I Want
38:40 – Leave Them All Behind

THE S.L.P.: ((trance)) – új dal és teleshop-videó a Kasabian-főnök Serge Pizzorno szólóalbuma elé
aug. 18., 13:53
Maya Hawke: To Love A Boy/Stay Open – Uma Thurman és Ethan Hawke lányának első kislemeze
aug. 17., 8:51
Charli XCX feat. Sky Ferreira: Cross Me Out – a két 27 éves énekesnő duettje
aug. 16., 11:51
Alex Cameron: Far From Born Again – táncos videoklip szexmunkásokkal
aug. 15., 21:22