A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Rob Zombie & Marilyn Manson: Helter Skelter – Beatles-feldolgozás a közös turnéhoz

2018. július 12., 4:52

Marilyn Manson (született: Brian Hugh Warner, 1969) múlt hónapban Az elveszett fiúk című 1987-es vámpírfilm Cry Little Sister betétdalából jelentetett meg egy átiratot, múlt éjszaka pedig Rob Zombie (Robert Bartleh Cummings, 1965) társaságában indított közös észak-amerikai turnét, amihez egy közös feldolgozást is készített torzonborz cimborájával abból a Beatles-dalból, melyből a művésznevének második felét adó Charles Manson (1934-2017) ihletett merített apokaliptikus tévképzeteihez és a hippiszektája által elkövetett brutális 1969-es gyilkosságokhoz.

A White Zombie nevű metálzenekara élén elhíresült, majd szólókarrierje mellett az ezredfordulótól horrorfilmes forgatókönyvíró-rendező-producerként is elismert Rob Zombie-nak már 2012-ben is volt egy közös koncertsorozata Marilyn Mansonnal egy régi horrorból kölcsönzött Twins Of Evil cím alatt, és erre utal vissza a mostani július-augusztusi Twins Of Evil – The Second Coming turnéjuk neve is.

Rob Zombie így mesél a Marilyn Mansonnal való kollaborációról: „Beszéltünk arról, hogy csinálunk együtt valamit erre a turnéra: feljön a színpadra az én koncertem közben és közösen adunk elő egy dalt. De nem tudtuk kitalálni, melyik dal legyen. Miután beszéltünk, később még aznap éjszaka, mikor otthon voltam, eszembe jutott, hogy a Helter Skelter a nyilvánvaló választás! (…) Aztán arra gondoltam, mi lenne, ha ahelyett, hogy csak a színpadon énekelnénk el, még egy lépéssel tovább vinnénk, és egy újabb csavart adva neki felvennénk stúdióban is.”

A Beatles legdögösebb, kvázi-hard rock számából, az Aerosmith-től a U2-n át az Oasisig sokak által feldolgozott Helter Skelter című 1968-as Paul McCartney-szerzeményből készült Zombie/Manson-verzió érdekessége, hogy a kíséretet Rob Zombie aktuális zenészei adják, akik közül a gitáros John 5 és a dobos Ginger Fish korábban (a kilencvenes évek második felében és a kétezres évtizedben) Marilyn Manson-tagok voltak és most hosszú idő után ismét egykori főnökükkel közös felvételen szerepelnek.

a feldolgozás első közös élő előadása a detroiti turnényitó koncerten:

.
Rob Zombie és Marilyn Manson a Twins Of Evil – The Second Coming turné beharangozóját forgatják, és ismeretségükről mesélnek:

.
mutatóba itt van Rob Zombie legutóbbi albumának, a 2016-os The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispensernek az egyik klipje The Life And Times Of A Teenage Rock God címmel:

Mark Ronson új EP-jén Gary Numan, Paul McCartney, Jónsi, King Princess, Santigold és Kathleen Hanna
júl. 31., 17:45
Billie Eilish: Happier Than Ever – videoklip az új album címadó dalához
júl. 30., 21:16
Prince: Welcome 2 America – a 11 év után megjelent kiadatlan lemezanyag
júl. 30., 18:55
Silk Sonic: Skate – új klipdal a Leave The Door Open mellé Bruno Mars és Anderson .Paak duójától
júl. 30., 6:01