A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ryan Adams: Doomsday – a Prisoner albumról + Karma Police – Donald Trump ihlette Radiohead-feldolgozás

2017. január 31., 16:04

Az amerikai dalszerző-gitáros-énekes Ryan Adams a Johnny Depp-kollaborációja (No Shadow) és a Taylor Swift-feldolgozásalbuma (1989) után – meg a stúdiójában és produceri felügyelete alatt készülő új Jenny Lewis- és Liz Phair-lemezek előtt – idén február 17-én áll elő 15. stúdióalbumával, a Mandy Moore-tól való válását feldolgozó Prisonerrel, melyről decemberben már két kislemezdalt is közzétett (Do You Still Love Me?, To Be Without You).  Most január végén gyors egymásutánban több produkcióval is jelentkezett: az album első klipje mellett egy újabb beharangozó számmal és a Karma Police című Radiohead-feldolgozással is – Donald Trump hatalomra kerülésére reflektálva.

Már azon is viccelődhettünk, hogy Ryan az új elnök beiktatásának napján épp a Doomsday (A végítélet napja) című kislemezdalt jelentette meg, de múlt hétvégén a BBC Radio 2 műsorának vendégeként az új száma mellett pont egy Donald Trumpnak szóló feldolgozást adott elő. “Valami olyat akartam játszani, mit korábban még nem játszottam. . . Gondoltam is, hogy ez jól illene ide most, mivelhogy egy elég borzalmas embert választottak meg az Egyesült Államokban. Szóval nem tudom miért, de épp ez a dal jutott eszembe ma reggel” – fűzte a kommentárként a fenyegető hangulatú Karma Police-hoz, melynek szövegében Hitler-frizura és letartóztatások is szóba kerülnek.

a Doomsday stúdióverziója. . .

. . .és elő előadása a BBC-rádióműsorban. . .

. . . ahol aztán a Karma Police című Radiohead-feldolgozás is elhangzott:

.
ez pedig itt a tegnap közzétett Do You Still Love Me? klip, az új album első videója a lemezfelvétel és a turnézás képeivel:

FRISSÍTÉS: bár a Prisoner teljes anyaga már rég kiszivárgott, Ryan Adams vicces módon a megjelenés előtt három nappal, épp a szerelmesek ünnepén, Valentin napon tette hivatalosan is meghallgathatóvá a válásáról szóló lemezét az NPR oldalán!

.
az új album számlistája és borítóverziói:

Ryan Adams: Prisoner (2017)

01 Do You Still Love Me?
02 Prisoner
03 Doomsday
04 Haunted House
05 Shiver And Shake
06 To Be Without You
07 Anything I Say To You Now
08 Breakdown
09 Outbound Train
10 Broken Anyway
11 Tightrope
12 We Disappear

ryanadams-prisoner

.
az album díszdobozos kiadásában mind a 12 szám külön kislemezt kap, melyek B-oldalára összesen 17 exkluzív bónuszdal is kerül. . .

. . . és még egy koncertjelenet is kirakható a kiadványhoz járó kis kartonfigurákból (Ryan ülő és álló verzióban is)!

Rufus Wainwright: You Ain’t Big – Petra Haden közreműködésével + félórás kisfilm az új albumról
jún. 5., 11:40
Erasure: Hey Now (Think I Got A Feeling) – az új The Neon albumról
jún. 4., 20:58
Okay Kaya: Surviving Is The New Living – meglepetésalbum a norvég-amerikai énekesnőtől
jún. 4., 16:57
Run The Jewels: RTJ4 – album Pharrell, a QOTSA-főnök Josh Homme és Mavis Staples szereplésével
jún. 3., 21:59