A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Ryan Adams: Doomsday – a Prisoner albumról + Karma Police – Donald Trump ihlette Radiohead-feldolgozás

2017. január 31., 16:04

Az amerikai dalszerző-gitáros-énekes Ryan Adams a Johnny Depp-kollaborációja (No Shadow) és a Taylor Swift-feldolgozásalbuma (1989) után – meg a stúdiójában és produceri felügyelete alatt készülő új Jenny Lewis- és Liz Phair-lemezek előtt – idén február 17-én áll elő 15. stúdióalbumával, a Mandy Moore-tól való válását feldolgozó Prisonerrel, melyről decemberben már két kislemezdalt is közzétett (Do You Still Love Me?, To Be Without You).  Most január végén gyors egymásutánban több produkcióval is jelentkezett: az album első klipje mellett egy újabb beharangozó számmal és a Karma Police című Radiohead-feldolgozással is – Donald Trump hatalomra kerülésére reflektálva.

Már azon is viccelődhettünk, hogy Ryan az új elnök beiktatásának napján épp a Doomsday (A végítélet napja) című kislemezdalt jelentette meg, de múlt hétvégén a BBC Radio 2 műsorának vendégeként az új száma mellett pont egy Donald Trumpnak szóló feldolgozást adott elő. “Valami olyat akartam játszani, mit korábban még nem játszottam. . . Gondoltam is, hogy ez jól illene ide most, mivelhogy egy elég borzalmas embert választottak meg az Egyesült Államokban. Szóval nem tudom miért, de épp ez a dal jutott eszembe ma reggel” – fűzte a kommentárként a fenyegető hangulatú Karma Police-hoz, melynek szövegében Hitler-frizura és letartóztatások is szóba kerülnek.

a Doomsday stúdióverziója. . .

. . .és elő előadása a BBC-rádióműsorban. . .

. . . ahol aztán a Karma Police című Radiohead-feldolgozás is elhangzott:

.
ez pedig itt a tegnap közzétett Do You Still Love Me? klip, az új album első videója a lemezfelvétel és a turnézás képeivel:

FRISSÍTÉS: bár a Prisoner teljes anyaga már rég kiszivárgott, Ryan Adams vicces módon a megjelenés előtt három nappal, épp a szerelmesek ünnepén, Valentin napon tette hivatalosan is meghallgathatóvá a válásáról szóló lemezét az NPR oldalán!

.
az új album számlistája és borítóverziói:

Ryan Adams: Prisoner (2017)

01 Do You Still Love Me?
02 Prisoner
03 Doomsday
04 Haunted House
05 Shiver And Shake
06 To Be Without You
07 Anything I Say To You Now
08 Breakdown
09 Outbound Train
10 Broken Anyway
11 Tightrope
12 We Disappear

ryanadams-prisoner

.
az album díszdobozos kiadásában mind a 12 szám külön kislemezt kap, melyek B-oldalára összesen 17 exkluzív bónuszdal is kerül. . .

. . . és még egy koncertjelenet is kirakható a kiadványhoz járó kis kartonfigurákból (Ryan ülő és álló verzióban is)!

Blue Hawaii: All The Things – videoklip a kanadai tánczenei duó új albuma elé
Sze. 21., 15:59
Leonard Cohen: The Goal – a sztárparádés Thanks For The Dance című posztumusz albumról
Sze. 20., 15:57
Georgia: Never Let You Go – az angol producer-énekesnő új Seeking Thrills albumáról
Sze. 20., 9:17
Anna Of The North: Dream Girl – a norvég énekesnő második albumáról
Sze. 19., 17:52