A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sallai-Szabó: Karácsonyi kislemez – Sallai László és Szabó Benedek egy-egy szólódalával

2018. december 24., 15:04

A jeles külföldi rockerektől, a Queens Of The Stone Age, az Art Brut, az Afghan Whigs, a Strokes és a hajdani My Chemical Romance énekesétől érkezett karácsonyi kislemezdalok után jöjjön egy ilyen ünnepi kiadvány magyar frontemberektől is! Sallai László idén a Felső Tízezer élén kiadott új anyaga (Majd lesz valahogy) mellett Szabó Benedek együtteseinek, a Galaxisoknak (Lehet, hogy rólad álmodtam) és a Zombie Girlfriendnek (Wind) a tagjaként is jegyzett egy-egy albumot – és ma egy közös Karácsonyi kislemezt is megjelentettek ketten együtt, egy-egy friss szólódallal.

A 2010-es évek elején a Somersault Boy nevű lo-fi garázsrock triójával feltűnő Sallai László 2015-től magyar nyelven írt slágeresebb power pop szerzeményekkel arat sikereket a Felső Tízezer dalszerző-gitáros-énekes vezéreként, miközben basszista-vokalistaként Szabó Benedeknek is hűséges segédje. A két gitáros-énekes haver 2013 óta többször fellépett már alkalmi duóként, és ma megjelent tőlük az első Sallai-Szabó-kiadvány is egy karácsonyi tematikájú split single formájában.

Benedek és Laci körülbelül hat éve tervezik, hogy megjelentetnek egy karácsonyi kislemezt. Terveiket általában nem koronázta siker – illetve Laci egyszer felvett egy számot, Benedek viszont nem, ezért akkor is dugába dőlt a vállalkozás –, most viszont vége a halogatásnak, a be nem tartott ígéreteknek és a kifogásoknak: itt van, kézzelfogható, érezhető, hallgatható a Sallai-Szabó ünnepi dupla A-oldalas kislemez, a borzalmasan fotosoppolt borítón látható kisgyerekek egy-egy számával” – szól a Galaxisok oldalán a hivatalos premierszöveg. „Bár még napokkal ezelőtt is úgy tűnt, hogy nem lesz belőle semmi, most mégis elkészültünk vele. Mindenkinek boldog karácsonyt, mi ezzel a két számmal tudunk hozzájárulni az ünnepi hangulathoz teszi még hozzá Laci.

.
a kislemez két szólófelvétele külön-külön is:

.
ráadásként itt vannak a legutóbbi lemezek Sallai László saját zenekaraitól: a Somersault Boy tavalyi Come On Feel The Misery albuma. . .

. . .melynek felvételei közben az együttes Oh No, It’s Christmas Again című 2013-as karácsonyi dalából is készült egy 2017-es verzió. . .

. . .ez pedig az idén augusztusban megjelent Majd lesz valahogy című Felső Tízezer-lemez. . .

. . .melynek B-Terv és A mentő, a rendőr, a tűzoltó című számaihoz klipek is készültek:

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30