A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Sheer Mag – a három kislemeznyi életmű a budapesti koncert elé

2016. június 8., 17:16

A tavalyi év egyik legdögösebb budapesti klubkoncertjét adó philadelphiai Sheer Mag fél év után máris visszatér hozzánk: a monumentális Christina Halladay énekesnő klasszik rock alapú kvintettje a DIY punk és hardcore színtéren mozog, tavaly magyar együttesek (Norms, Padkarosda, Camp Koala, Who Sows Violence Reaps Storm) társaságában játszottak a Müsziben, idén június 9-én pedig két Washington DC-ből való hardcore zenekar, a Protester és a Red Death társaságában érkeznek a Gozsdu Manó Klubba. A két fellépés közt idén tavasszal megjelent a nőket érő támadások és a szexuális zaklatás elleni küzdelemről szóló Can’t Stop Fighting című harcos dallal beharangozott harmadik EP-jük is – így itt már a teljes negyvenvalahány perces életmű meghallgatható a koncert előtt!

A punkkakukktojás Sheer Mag fasza riffközpontú dalairól leginkább a hetvenes évek rockzenéje juthat eszünkbe, olyan előadók, mint a Thin Lizzy vagy Suzi Quatro, néhol a Feeltwood Mac rockosabb oldala, az énekesnő pedig még bevallottan Meat Loafnak is nagy rajongója, a szólógitáros Lyle Seely meg azt mondja, hogy „a power pop és a majdhogynem hajmetálos aréna rock keresztezése” volt a vágya. A 2014-ben indult, fennállásának eddigi mindhárom naptári évében egy-egy “7 kislemez formátumú négyszámos EP-t kiadó – és azokat egymástól csak római sorszámmal megkülönböztető – kvintett komolyan veszi a DIY etikát: a borítóikat maguk készítik, a felvételeik hangmérnöke pedig maga a basszista Hart Seely, aki szólógitáros öccsével, a ritmusgitáros Matt Palmerrel és Allen Chapman dobossal együtt kíséri az énekesnőt (Christina most 30 éves, a fiúk húszas éveik közepén járnak).

sheermag-col

a Sheer Mag két klipje, a tavalyi Fan The Flames és az idei Nobody’s Baby:

egy videó a tavaly decemberi Müszi-fellépésről:

.
a zenekar három EP-je:

a címnélküli 2014-es:

a II sorszámú 2015-ös:

a III sorszámú 2016-os:

.
a budapesti koncert eseményoldala:
http://facebook.com/events/180929492273692/

.
FRISSÍTÉS: a három EP anyagát 2017. január 4-én egy Compilation című gyűjteményes albumon is kiadták a fenti kronologikus dalsorrendben, de remaszterelt verzióban!

Szerző:
Címkék:
Caroline Polachek: Door – szólódal és klip az ex-Chairlift-énekesnőtől
jún. 19., 20:47
Metronomy: Salted Caramel Ice Cream – klipdal az új album bejelentéséhez
jún. 19., 10:58
Michael Kiwanuka & Tom Misch: Money – közös dal a két angol gitáros-énekes-producertől
jún. 19., 7:43
Devendra Banhart: Kantori Ongaku – szürreális videoklip a Ma című album bejelentéséhez
jún. 18., 21:19