A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sia: Bird Set Free + Alive – Adele-lel közösen írt dalok +FRISSÍTÉS: az Alive klipje!

2015. november 3., 14:36

Az ausztrál dalszerző-énekesnő Sia a nagy sikerű tavalyi 1000 Forms Of Fear album már el is készült új nagylemezével. A This Is Acting című anyagot (mely 1997 óta sorrendben a hetedik albuma) csak 2016. január 29-én jelenteti meg, de máris közzétett róla két olyan kislemezdalt, melyeket brit kolléganőjével, Adele-lel és a kanadai zongorista-énekes Tobias Jesso Jr.-ral közösen írt: a szeptember végén bemutatott Alive után ma délután a Bird Set Free című szám is megérkezett.

Az Adele-kollaboráció nem vétetlen, ezek a számok ugyanis eredetileg az angol énekesnő 25 című albumához íródtak, de végül oda nem kellettek (az Alive-ot utána Rihanna részére is felajánlották, de ő is passzolta), így végül Sia úgy döntött, hogy a saját előadásában publikálja őket egy olyan lemezen, melyre további hasonló – másoknak szánt, de visszautasított vagy csak simán dobozban maradt – szerzeményeket is összegyűjt. A This Is Acting albumcím is arra utal, hogy ezek nem személyes jellegű vallomásos dalok Siától, hanem egy másik előadó bőrébe bújva íródtak, és kvázi színész-énekesnőként játssza el, interpretálja őket. Az arcát az elmúlt években a nyilvánosság elől elrejtő Sia az Alive című első beharangozó dalról a szeptemberi premier idején konkrétan azt nyilatkozta, hogy „ez Adele életéről szól, és én most ezt a dalt Adele nézőpontjából éneklem” – de ugyanezt érezhetjük a ma közzétett Bird Set Free című másik közös szerzemény hallatán is.

az Alive szöveges videója és alatta a közelgő hivatalos videoklip félperces beharangozója:

FRISSÍTÉS: november 5-én megérkezett az Alive videoklipje, ismét Sia és Daniel Askill rendezésében, de ezúttal egy Maddie Zieglernél is kisebb gyerekkel a főszerepben!

.
az új album teljes borítója, melyen már jól látszik, hogy nem a hús-vér Sia szerepel rajta:

sia-thisis

az Alive és Bird Set Free kislemezborítók, Sia helyett Sia-parókás férfiakkal:

Sia-Alive

sia-bird

az Alive premierjekor Ryan Seacrest rádióműsorában adott interjú, melynek videofelvételén Siát szintén csak egy paróka képviselte:

Sky Ferreira: Don’t Forget – új dal három év után
máj. 26., 0:00
Suede: She Still Leads Me On – az első dal az új Autofiction albumról
máj. 23., 19:04
Yard Act: 100% Endurance – videoklip David Thewlis szereplésével
máj. 20., 11:26
Sun’s Signature – dalok a Cocteau Twins-díva Elizabeth Fraser duójától a Genesis-gitáros Steve Hackett-tel
máj. 17., 17:05