A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sia és Antony betétdalai a Racing Extinction dokumentumfilmhez

2015. november 6., 9:05

Az ausztrál énekesnő Sia a héten mutatta közelgő új albumáról az Adele-lel írt Bird Set Free kislemezdalt és az Alive videoklipet, de máris itt van tőle egy újabb szám, melyet a veszélyeztetett állatfajok megmentéséért kampányoló Racing Extinction dokumentumfilmhez készített a filmzeneszerző J. Ralph-fal. A filmzene másik betétdalát a transznemű dalnok Antony Hegarty (Antony & The Johnsons) énekli, akitől idén már egy-egy friss Björk-, Yoko Ono-, CocoRosie– és Hudson Mohawke-kollaborációt is hallhattunk.

A japán delfinmészárlásokról forgatott Oscar-díjas The Cove (Az öböl) rendezőjének, a karrierjét National Geographic-természetfotósként kezdő Louie Psihoyosnak az új dokumentumfilmjében a kihalás szélén álló fajokért harcoló természetvédő aktivistákat követhetünk, és a film figyelemfelkeltő kampányának része volt az az augustusi akciójuk is, mikor a New York-i Empire State Building felhőkarcolóra vetítették a veszélyeztetett állatok képeit.

racingextinction2

Ennek a különleges vetítésnek a zenei aláfestése volt a Sia és Antony által énekelt két betétdal is, melyet a filmzeneszerző J. Ralph-fal közösen készítettek. Az 1975-ös születésű New York-i komponista Az öböl mellett már egy másik Oscar-díjas dokumentumfilm, a 2008-as Ember a magasban zenéjét is jegyezte, sőt őt magát is jelölték Oscarra a 2012-es Chasing Ice-hoz írt Before My Time című daláért, melyet Scarlett Johansson énekelt.

racingextinction-ost

a januári Sundance fesztiválon bemutatott, szeptemberben amerikai moziforgalmazásba került és december 2-tól a Discovery Channel műsorán is látható Racing Extinction dokumentumfilm előzetese:

a One Candle című dal Sia énekével és az Empire State Building-vetítés képeivel:

a J. Ralph által jegyzett filmzene másik énekes dala, az Antony által előadott Manta Ray című szám:

mutatóba itt van J. Ralph 2012-es Oscar-jelölt filmdala, a Before My Time is, melyet Scarlett Johansson a hegedűs Joshua Bell-lel adott elő a Chasing Ice című dokumentumfilmben:

Racing Extinction egyik plakátja:

racingextinction1

.
ráadásként itt a legutóbbi Antony-kollaboráció, a CocoRosie duó szeptemberi Heartache City albumának bónuszdalaként publikált Lilies Of Innocence című szám:

Royal Blood: Typhoons – az áprilisra bejelentett rock-diszkós album címadó dala
jan. 22., 5:49
Silk City feat. Ellie Goulding: New Love – klip Mark Ronson és Diplo duójának új számához
jan. 22., 3:53
Billie Eilish & Rosalía: Lo Vas A Olvidar – klipduett a spanyol énekesnővel az Eufória tévésorozathoz
jan. 21., 17:59
Weezer: All My Favorite Songs – klipdal az OK Human meglepetésalbumról
jan. 21., 12:06