A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Silk City: Only Can Get Better – Mark Ronson és Diplo diszkóprojektjének első dala +FRISSÍTÉS: a videoklip

2018. május 24., 5:58

A két sztárproducer, a legutóbbi Queens Of The Stone Age- és Lady Gaga-albumokon segédkező brit Mark Ronson és az amerikai Major Lazer-főnök Diplo már tavaly nyáron elárulták, hogy közös diszkólemezen dolgoznak, és idén június elejére jelentették be Silk City nevű duóprojektjük első fellépését, de már múlt hétvégén is együtt DJ-ztek a Las Vegas-i Electric Daisy Carnival fesztiválon. Készülő albumukon Dua Lipa is szerepel majd, de múlt éjszaka közzétett első számukban Ronson egyik régi cimborája, az ausztrál Daniel Merriweather énekel.

A két producer már másfél évtizede is DJ-zett együtt, és ezt emelik most új szintre Silk City duójuk saját közös szerzeményeivel, melyek közül elsőként a Daft Punk-közeli diszkó-house-os Only Can Get Bettert hallhatjuk, mely Diplo elmondása szerint a tánczene történetének nagy városai, Chicago, London, Párizs és Detroit előtt tiszteleg. Ami a dal néhány sornyi repetitív szövegéhez (“only can get better / unless we feel / start to feel it / feel it, ooh baby”) vendégénekesnek felkért Merriweathert illeti, ő már Ronsonak az első két nagylemezén, a Here Comes The Fuzz (2003) és Version (2007) albumokon is énekelt, és az utóbbinak az első sikerdalával, a Smiths-féle Stop Me If You Think You’ve Heard This One Before-ból és a Supremes-féle You Keep Me Hangin’ Onból összegyúrt Stop Me feldolgozással a brit slágerlista 2. helyéig jutottak együtt.

íme az Only Can Get Better című debütáló Silk City-kislemezdal Daniel Merriweather énekével:

FRISSÍTÉS: a dal június 26-án közzétett videoklipje!

.
emlékeztetőül itt van Ronson és Merriweather 2007-es Smiths-átirata, a Stop Me a két korabeli klipjével:

Daniel Merriweather legsikeresebb szólódala, Ronson produceri segédletével készült 2009-es Love & War albumának Red című száma:

.
a Silk City-album további vendégénekesei közül Dua Lipát az alábbi januári stúdiófotón láthatjuk Ronson és Diplo mellett:

U.S. Girls: Good Kinda High – klipdal egy Glenn Gould-tribute albumhoz
okt. 25., 23:11
Tocotronic feat. Soap&Skin: Ich tauche auf – duettklip az osztrák énekesnővel
okt. 24., 23:49
Angèle: Bruxelles je t’aime – klipdal a belga énekesnő második albuma elé
okt. 23., 17:36
Miles Kane – friss szólódalok és egy duett Lana Del Rey új Blue Banisters albumán
okt. 22., 20:20