A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Smashing Pumpkins: Drum + Fife – a borítón a kis Billy Corgan! +FRISSÍTÉS: a dal videoklipje!

2014. november 22., 8:11

Pár hete már szerepelt itt egy beharangozó cikk a Smashing Pumpkins új nagylemezéről, melynek első turnészakaszához Billy Corgan a hírek szerint a Killers basszistáját és a Rage Against The Machine dobosát vette fel ritmusszekciónak. Az albumon a Mötley Crüe-tag Tommy Lee dobol, de az új kislemez borítóján a kis Billy!

A december 8-án megjelenő Monuments To An Elegy albumról az egy hónapja bemutatott első kislemez, a Being Beige (World On Fire) óta csak annál jobb beharangozó felvételek érkeztek: a One And All című rockos második kislemezdal és az albumot nyitó szintis Tiberius után most itt van negyedik előzetesként a Drum + Fife (ami hivatalosan a harmadik single, külön borító is van hozzá, az egyéves Billy Corgan fotójával 1968-ból). Az új kislemezdal tényleg a címben megénekelt síppal-dobbal szolgál: a folkos nyitány után az élő és programozott dobok Tommy Lee által kikevert hangzása Corgan szerint olyan ír és skót sikerzenekarok nyolcvanas évek közepi big music megszólalását idézi, mint a U2 vagy a Skóciának is konkrétan a Fife nevű régiójából indul Big Country. “Ütni fogom a dobot halálom napjáig” – énekli Billy, a hajdani kisdobos, de a Smashing Pumpkins-produkciókban ezt inkább profikra bízza (az új album november végén induló első turnészakaszán a RATM-dobos Brad Wilkre, aki a Killers-basszista Mark Stoermerrel alkot majd alkalmi ritmusszekciót). A Drum + Fife című új dal itt hallható:

a két másik novemberben közzétett beharangozó szám: a lemezt nyitó Tiberius az albumborítóval…

…és az One And All című kislemezdal:

az album számlistája:

Smashing Pumpkins: Monuments To An Elegy (2014)

1. “Tiberius”
2. “Being Beige (World’s On Fire)”
3. “Anaise”
4. “One And All”
5. “Run2Me”
6. “Drum And Fife”
7. “Monuments”
8. “Dorian”
9. “Anti-Hero”

.
FRISSÍTÉS: a Drum + Fife című dalhoz 2015 márciusának legvégén egy videoklip is érkezett az Ahlander + Antiga rendezőpárostól!

SG Lewis feat. Robyn & Channel Tres: Impact – a brit producer, a svéd díva és az amerikai rapper diszkódala
aug. 6., 7:02
Beabadoobee: Sorry + Care – klipdalok a brit gitáros-énekesnő Fake It Flowers debütalbuma elé
aug. 5., 22:49
Kelly Lee Owens feat. John Cale: Corner Of My Sky – közös szám a Velvet Underground alapítójával
aug. 5., 9:44
Erlend Øye karanténalbuma a Whitest Boy Alive dobos-vokalistájával
aug. 4., 16:13