A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Soap&Skin – budapesti koncert az osztrák zongorista-énekesnő visszatérő albumához

2018. november 7., 6:30

Az 1990-es születésű zseniális osztrák dalszerző-producer-zongorista-énekesnő Soap&Skin (polgári nevén: Anja Plaschg) a 2009-es Lovetune For Vacuum nagylemez, a 2012-es Narrow minialbum, a 2013-as Sugarbread EP és a 2015-ös Mawal Jamar kislemez után idén októberben adta ki From Gas To Solid / You Are My Friend című visszatérő albumát. A Heal és Italy/(This Is) Water klipekkel, illetve a Surrounded című dallal felvezetett pazar új lemezhez két év kihagyás után már koncerteket is meghirdetett – és így 2019 áprilisában újra láthatjuk Budapesten is!

A korábban is csak ritkásan koncertező művésznőnek 2016 ősze óta nem voltak önálló fellépései, csupán az angol gitáros-énekesnő Anna Calvival, az amerikai basszusgitáros-hangszerelő Jherek Bishoff-fal és a berlini S t a r g a z e szimfonikusaival állított színpadra egy David Bowie-emlékműsort. A szenvedés- és haláltematikájú korai szerzeményeihez képest kislánya születése óta már jóval boldogabb és himnikusabb hangzású dalokat író Anja az új From Gas To Solid / You Are My Friend album megjelenésének napján, október 26-án egy észak-olaszországi fesztiválon adott egy visszatérő koncertet, de annak 2018-ban már nem lesz már folytatása. „Nem fogok több koncertet adni idén. Még mindig össze kell szednem magam, nem vagyok jó a kompromisszumokban, meg kell birkóznom a szorongásaimmal és rövidzárlataimmal” – írta nemrég Facebook-oldalán a zongorista-énekesnő, de a jövő évi koncertdátumai közül az első már múlt éjszaka nyilvánosságra került: a 2011-es és 2015-ös budapesti fellépései után Soap&Skin 2019. április 5-én ismét eljön hozzánk az A38 Hajóra, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

a budapesti koncert az A38 honlapján:
http://a38.hu/hu/program/soapskin-at

itt végighallgatható a teljes új From Gas To Solid / You Are My Friend album, mely a művésznő elmondása szerint az elválásról, megbocsátásról, a gyógyulás stációiról és rémisztő visszaesésekről szól”, és a végén Louis Armstrong-féle What A Wonderful World feldolgozása zárja:

This Day
Athom
Italy
(This Is) Water
Surrounded
Creep
Heal
Foot Chamber
Safe With Me
Falling
Palindrome
What A Wonderful World

FRISSÍTÉS: Soap&Skin egy héttel később a 2019-es tavaszi turnéja bejelentéséhez egy klipet is összevágott a Louis Armstrong-feldolgozásra!

.
Soap&Skin legutóbbi fellépése (két év után az első önálló koncertműsora) október 26-án az olaszországi Kaltern Pop Festivalon. . .

. . . ahol a berlini székhelyű  S t a r g a z e  szimfonikus zenekar tagjai kísérték. . .

. . .akikkel a legutóbbi David Bowie-emlékműsort június 20-án a Párizs melletti Saint-Denis-székesegyházban adta az egykori Stereolab-énekesnő Lætitia Sadier, a szintén francia Jeanne Added, az angol gitáros-énekesnő Anna Calvi és az amerikai basszusgitáros-hangszerelő Jherek Bischoff társaságában:

Alanis Morissette: Smiling – újabb szám az új album és a budapesti koncert elé
feb. 21., 11:43
The Avalanches feat. Blood Orange: We Will Always Love You
feb. 20., 9:18
Mark Lanegan: Skeleton Key – a Straight Songs Of Sorrow szólóalbumról
feb. 20., 5:51
The 1975: The Birthday Party – újabb klipdal a közelgő új albumról
feb. 19., 18:59