A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Son Lux: Bones – az új album +FRISSÍTÉS: budapesti koncerthír + a You Don’t Know Me című dal klipje!

2015. június 16., 15:22

A Son Lux név alatt dolgozó amerikai producer Ryan Lott a tavalyi munkái (a leghíresebb rajongójának, Lorde-nak a szíves közreműködésével készült Alternate Worlds remix-EP, az Egy szerelem története filmzenelemez és a Sufjan Stevensszel közös Sisyphus projekt albuma) után szintet lépett: idén már egy nagy stúdió által gyártott film zenéjét jegyzi (Papírvárosok) és a két virtuóz turnézenésze bevonásával igazi zenekarrá alakított Son Lux itt hallható friss nagylemeze is új fejezetet nyit pályáján. FRISSÍTÉS: két nappal a cikk publikálása után kiderült, hogy a trió az album turnéjával november 1-jén a Dürer Kertben is fellép!

Az experimentális hiphop, triphop és posztrock hangzásokban és alkalmazott aláfestő zenékben gyakorlott 1979-es születésű zeneszerző-producer-énekes a harmadik Son Lux-albumnak, a 2013-as Lanternsnek a 2014-es turnéján kóstolt igazán csak bele előadói szerepkörbe és az organikus zenekari munkába két profi kísérőjével, ráadásul a zömében Európában zajló koncertkörúton Amerikára is külső nézőpontból és kritikusabb szemmel tudott tekinteni.

sonlux-live1

A turné közben barátaivá lett zenésztársai közül a kelet-afrikai indiai származású Rafiq Bhatia jól jegyzett zeneszerző-gitáros az avantgárd dzsessz színtéren, az ázsiai-amerikai Ian Chang dobos pedig egy Body Language nevű brooklyni funkos szintipop együttes tagja, és Ryan Lott úgy döntött, hogy az eddigi magányos stúdiópepecselés helyett ebben a stilárisan is nagyobb távlatokat kínáló multikulti triófelállásban viszi tovább a Son Lux-történetet.

sonlux-live2

A nagyrészt a turné alatt közösen komponált és utána igazi együttesként rögzített Bones album zeneileg változatosabb és energikusabb, szövegeiben kritikusabb és politikusabb anyag lett, az improvizációknak és véletleneknek is teret hagyó adó direktebb megközelítésébe pedig még az is belefért, hogy a zenekarvezető több dalnál a torokgyulladással küzdve felénekelt nyers első verziókat tartsa meg.

A programadó tavaszi kislemezdallal, a klipet is kapó Change Is Everythinggel beharangozott Bones című új Son Lux-album június 22-én kerül a boltokba, de az alábbi lejátszón már megjelenés előtt meghallgatható.

.
itt az előzetes a bevezetőben említett stúdiófilmhez, melynek Ryan Lott komponálta az aláfestő zenéjét: a 20th Century Foxhoz tartozó Paper Towns című romantikus film most a hétvégén kerül a mozikba Cara Delevingne és Nat Wolff főszereplésével, Magyarországon pedig július 30-tól láthatjuk Papírvárosok címen

.
ráadásként itt van az Egy szerelem története (The Disappearance Of Eleanor Rigby) tavaly év végén megjelent filmzenealbumáról két Son Lux-dal, a Let Me Follow. . .

. . . és a No Fate Awaits Me:

.
az új Son Lux-album borítója nagyban:

sonlux-bones

.
FRISSÍTÉS 2: az új album You Don’t Know Me című dalához június legvégén érkezett Tatiana Maslany főszereplésével és Nathan Johnson rendezésében egy különös videoklip, mely egy nő szektavezéri munkáját és magánéletét ütközteti!

King Gizzard & The Lizard Wizard – itt az első a három októberi album közül
okt. 7., 9:28
Fever Ray: What They Call Us – a svéd énekesnő visszatérő klipdala The Knife-produkcióként
okt. 5., 15:00
Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30