A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

St Francis Hotel feat. TT: The Truth Is Dead – a Warpaint-frontlány Theresa Wayman énekével

2019. november 26., 23:13

Az ír St Francis Hotel szintetizátoros art-pop duó (a U2-hangmérnök/producer Declan Gaffney és az egykori Black Soul Strangers indie rock zenekar éléről ismert Barry Gorey) a 2016-2018 közti kislemezdalok és remixek után idén kezdte el sztárvendég-kollaborációkkal  felvezetni 2020 januárjára várható We Fall Together albumát: az angol Supergrass-vezér Gaz Coombesszal felvett Liar, Liar, Liar klipdal után most itt egy olyan szám is, melyben az amerikai Warpaint csajkvartett egyik gitáros-énekesnője, Theresa Wayman hallható.

Az 1980-as születésű Theresa a 2016-os Heads Up című legutóbbi Warpaint-lemez után a tavalyi LoveLaws szólóalbumát TT név alatt adta ki, és így szerepel most a St Francis Hotel duó The Truth Is Dead című legújabb dalában is, melyben rajta kívül az Autolux doboscsaja, Carla Azar is közreműködött (a dobolás mellett billentyűs-programozóként és társszerzőként is). Az igazság halott számcím a fake news és az alternative facts koncepciója által megmételyezett világunkra utal, de a Donald Trump bukásáért szorító előadók nagyon remélik, hogy egy év múlva már nem kell az embereknek ilyen című dalokat írniuk.

.
A St Francis Hotel duó a sztárproducer Danger Mouse lemezkiadójához, a 30th Century Recordshoz szerződött le, így ez a friss számuk a cég december 6-án megjelenő új válogatásalbumán is szerepel, olyan dalok mellett mint a Broken Bellstől a Good Luck vagy az Adam Green-féle Reasonable Man.

a 30th Century Records Compilation, Vol. 2 számlistája:

1. Broken Bells – Good Luck
2. Big Search – Stillness In The Air
3. Babe Rainbow – Something New
4. Alexandra Savior – Howl
5. Grandaddy – Bison On The Plains
6. Poppy Jean Craword – Jonsies Gonesies
7. St. Francis Hotel feat. TT – The Truth Is Dead
8. Danger Mouse & Sparklehorse feat. MF Doom – Ninjarous
9. Sam Cohen – Something’s Got A Hold Of Me
10. Husky Loops – Reasonable Thing
11. Waterstrider – Way Out
12. Maybird – Don’t Keep Me Around
13. Adam Green – Reasonable Man
14. Baba Ali – House
15. Faux Ferocious – Good Times Ahead

.
a válogatás két másik novemberi újdonsága: Danger Mouse és a 2010-ben elhunyt Sparklehorse-frontember Mark Linkous egy eddig dobozban maradt közös száma, a Black Keys-dobos Patrick Carney-val és a vasálarcos rapper MF DOOM-mal készített Ninajarous. . .

. . .és a portlandi dalszerző-énekesnő Alexandra Savior januárban megjelenő The Archer című második albumának Howl klipdala:

Deftones: Genesis – videoklip az Ohms album nyitódalához
Sze. 18., 6:00
Sunflower Bean: Moment In The Sun – új popdal és klip a New York-i indie rock triótól
Sze. 17., 22:10
Andy Bell – dalok az Oasis-extag Ride-frontember első szólóalbumáról
Sze. 17., 16:28
Will Butler: Bethlehem – újabb klipdal az Arcade Fire-öcsi új Generations szólóalbumáról
Sze. 16., 19:19