A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Sunflower Bean: Crisis Fest +FRISSÍTÉS: a videoklip

2018. január 12., 17:48

A brooklyni Sunflower Bean trió indie rockerei a 2016 legjobb lemezei közt jegyzett Human Ceremony debütalbum és a From The Basement feldolgozás-EP után 2017 végén az I Was A Fool klipdalukkal jelezték, hogy jön a folytatás: a 2018. március 23-ra bejelentett Twentytwo In Blue-nak már a címe is mutatja, hogy az idén 22 éves tagok nem túl vidámak – a basszusgitáros Julia Cumming által énekelt beharangozó Crisis Fest konkrétan a Donald Trump-adminisztrációval szemben álló ifjúság erejét hirdeti.

Ha visszatartasz minket, tudunk kiabálni / mi juttattunk be téged, ki is tudunk penderíteni” – mondja a Supercute! tinilányzenekarból kinőtt rock’n’roll-Jeanne D’Arc az új dalban, mely a másik frontember, a göndör gitáros-énekes Nick Kivlen szerint nem is csak a megkerülhetetlen Trump-kormányzatról szól (amit a magyar származású Jacob Faber dobos shit show-ként aposztrofál), hanem inkább arról a generációs szakadékról, ami a jövőbe tekintő művelt és érzékeny progresszív fiatalokat elválasztja azoktól, akik azt akarják, hogy a dolgok ugyanúgy maradjanak, vagy visszafelé mozduljanak.

A trió a második albumát is a hajdani Friends együttesből ismert Matt Molnar segédletével készítette, de ezúttal egy másik producert is felkértek az Unknown Mortal Orchestra-tag Jake Portrait személyében. Az első klipdalként bemutatott I Was A Fool duett álmodozó hangulata után a politikus hangvételű Crisis Fest már a lemez rockosabb oldalát mutatja slágeres power pop lendületével:

egy részlet a dal koncertklipjéből, az operatőr-rendező Andy DeLuca lábával a képben:

FRISSÍTÉS: a teljes videoklip – maga a dal 0:53-tól!

.
az új album borítója és számlistája:

Sunflower Bean: Twentytwo In Blue (2018)

Burn It
I Was A Fool
Twentytwo
Crisis Fest
Memoria
Puppet Strings
Only A Moment
Human For
Any Way You Like
Sinking Sands
Oh No, Bye Bye

Nicole Atkins feat. Mark Lanegan: November Rain – Guns N’ Roses-feldolgozás country duettként
nov. 19., 20:57
Chvrches: Hansa Session – akusztikus lemez vonósnégyes-kísérettel a legendás berlini stúdióból
nov. 19., 10:52
The Good, The Bad & The Queen: Merrie Land – teljes album a bábmaszkos Damon Albarn videóival
nov. 18., 16:11
Chris Cornell: When Bad Does Good – videoklip az elhunyt Soundgarden-frontember fiával
nov. 16., 23:52