A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sunflower Bean: I Was A Fool – új dal és videoklip Julia Cumming rocktriójától

2017. november 3., 23:55

A Sunflower Bean brooklyni indie rock trió húszas éveik első felében járó tagjai, a Supercute! tinilányzenekarból jött basszusgitáros-énekesnő Julia Cumming, a göndör gitáros-énekes Nick Kivlen és a magyar származású dobos Jacob Faber a 2016 legjobb lemezei közt jegyzett Human Ceremony debütalbumuk után bő másfél évvel egy új szerzeményt, egy új kislemez- és klipdalt adnak ki a Wolf Alice-szel közös őszi – és a Sleigh Bellsszel közös téli – turnéjuk elé (a köztes időben csak Neil Young-, Jonathan Richman & The Modern Lovers-, T. Rex- és Spiritualized-feldolgozásokból jelentettek meg egy EP-t).

Az I Was A Fool című új dal régimódi duettként hallható a szövegíró-frontpárostól, szomorkás visszatekintés egy véget ért szerelemre – a hetvenes évekbeli Fleetwood Mac juthat róla eszünkbe, a friss kortárs példák közül pedig Courtney Barnett és Kurt Vile alkalmi duólemezével állítható leginkább rokonságba.

az Apple Music oldalán közzétett klip félperces részletei – amint a teljes videó elérhető lesz más lejátszón is, bekerül ide a cikkbe:
FRISSÍTÉS: a YouTube-ra november 8-án éjjel kitett I Was A Fool klip a Wolf Alice-turnévideókat  jegyző Andy DeLuca rendezésében!


.

.
az I Was A Fool élő ősbemutatója március 24-én egy New York-i koncerten:

további új szerzemények ugyanarról a márciusi fellépésről:

Puppet

Sinking

Burn It

.
a Bécsig is eljutó 2016-os turnéról itt egy teljes Los Angeles-i koncert tavaly novemberből:

.
a Sunflower Bean legutóbbi klipje, a debütalbum Come On című dalához 2016 augusztusából:

.
a bevezetőben említett tavaly őszi From The Basement feldolgozás-EP a Modern Lovers, Neil Young, a Spiritualized és a T. Rex egy-egy dalával:

.
a 2017 novemberét közös nagy-britannai turnén töltő Sunflower Bean- és Wolf Alice-frontcsajok, Julia Cumming és Ellie Rowsell egymás zenekarpólóiban – már 2015-ben is turnéztak együtt:

a legutóbbi Wolf Alice-klip, a Heavenward turnévideója a Visions Of A Life album szeptember végi megjelenésének idejéből:

Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30
Sleaford Mods: UK Grim – az új album címadó klipdala
jan. 17., 12:35