A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Tank And The Bangas – videók a Grammy-jelölt New Orleans-i zenekar budapesti koncertje elé

2020. január 23., 15:56

A Grammy-díjak hétvégi gáláján a legjobb új előadó kategóriában versenyző (és a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében április 8-ra egy A38-as koncertet is bejelentő) New Orleans-i Tank And The Bangas funk-soul-hiphop együttes igazából már 2011 óta létezik és 2013-ban vette fel első albumát, a slam poetry költőnőként feltűnt dívájuk, Tarriona “Tank” Ball pedig 2017 óta már több közös dalt is rögzített Norah Jonesszal (Lady Secret, Playing Along, Take It Away), de csak a Green Balloon című tavalyi második nagylemez hozta meg a mainstream áttörést az zenekarnak.

A Tank And The Bangas – melyben a spoken word költészettől a soul-dzsessz éneklésig rengeteg karakterhangot váltogató Tank mellett a zenei direktor Joshua Johnson dobos, a fúvós hangszereken játszó fehér Albert Allenback és a basszista-billentyűs Norman Spence számítanak stabil tagoknak – 2017-ben hatezer jelentkező közül nyerte meg az NPR amerikai rádióhálózat Tiny Desk irodakoncert-sorozatának versenyét, aminek fődíja egy igazi Tiny Desk fellépés lett (és megágyazott a nagy Verve kiadóval való szerződésüknek, mely egy 2018-as koncert-EP után a 2019-es stúdióalbumot eredményezte).

.
A tavalyi nagykiadós lemezzel már első vonalbeli tévéfellépés-lehetőségek is jöttek: Jimmy Fallon műsorában (ahol Tarriona már 2016-ban is szerepelhetett Norah Jones mögött vokalistanőként) az album Nice Things című dalát játszhatták el. . .

. . .a múlt héten az NBC csatorna The Today Show-jában pedig az Ants című számot adta elő a friss Grammy-jelölt zenekar:

.
Az eddigi színes és játékos Tank And The Bangas-klipek mókázásai után a Dope Girl Magic most a héten bemutatott sötét fekete-fehér hiphopvideójában Tarriona már a dalt ihlető nagyszájú pimasz MC-lányok módjára reppel  – elég nagy kontrasztban az album legutóbbi Forgetfullness klipjéhez képest, ráadásul úgy tűnik, hogy tavaly ősz óta Merell Burkett billentyűs is kiesett a zenekarból:


.
ráadásként itt a teljes tavalyi Green Balloon album is:

Colors (Introduction)
Spaceships
Dope Girl Magic
Ants
Hot Air Balloons (featuring Alexandra Isley)
Forgetfulness
Get Up (Interlude) (featuring Robert Glasper)
Too High (Prelude)
I Don’t Get High
Happy Town (featuring Pell)
Nice Things
Smoke.Netflix.Chill
Floating (Interlude)
Mr. Lion
In London (Interlude) (featuring Robert Glasper)
Lazy Daze (featuring Robert Glasper)
Colors Change

.
az április 8-ra meghirdetett budapesti koncert az A38 honlapján:
https://a38.hu/hu/program/tank-and-the-bangas-us

Frank Ocean: Dear April + Cayendo – kislemezek Justice- és Sango-remixekkel
Már. 29., 10:05
Braids: Snow Angel – kilencperces dal és videoklip a Shadow Offering album elé
Már. 28., 21:37
NZCA Lines: Pure Luxury – új dal a Metronomy-tag Michael Lovett projektjétól
Már. 27., 19:07
Bob Dylan: Murder Most Foul – 17 perces dal az 1963-as Kennedy-merényletről
Már. 27., 10:02