A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tei Shi: Verde – új EP a Glass Animals kedvenc kortárs énekesnőjétől

2015. április 4., 9:30

Első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunkban az amerikai (Ryn Weaver, RÉN), svéd (Dotter, Seinabo Sey), holland (Bea), francia (Cléa Vincent, Ibeyi), ausztrál (Courtney Barnett), ír (SOAK) és brit lányok (Jetta, Sasha Siem, Indiana, Marika Hackman, Flo Morrissey) után jöjjön az Argentínában született kolumbiai Tei Shi, aki tavaly már egy Glass Animals-kislemezen is énekelt, és év végén bemutatott Bassically című dala mellé most itt az új EP-je.

A Buenos Airesben kolumbiai szülőktől (apai ágon egy kis lengyel zsidó örökséggel) született Valerie Teicher nagyrészt Bogotában nőtt fel, de kanadai városokban, Vancouverben és Montrealban is tanult, mielőtt a bostoni Berklee College Of Music értintésével végül Brooklynban kötött ki, és ott kezdett zenei karrierbe. A még a bostoni zenei főiskolán megismert Luca Buccellati producerrel (a Yellerkin nevű szintis indie pop zenekar tagjával) készíti minimalista R&B-beütésű felvételeit, melyek már rögtön bemutatkozó anyagán, a portugál címében fájdalmas nosztalgiát sugalló 2013-as Saudade EP-n szép sikert arattak a blogoszférában és a szakmában. „Szerettünk volna együtt dolgozni Tei Shivel, mert csodálatos a hangja és benne van ez a modern New York-i R&B-dolog” – nyilatkozta az oxfordi Glass Animals frontembere, Dave Bayley, aki a zenekara 2014 tavaszán megjelent Gooey kislemezére került Holiest című dalban duettet is énekel vele.

TeiShi-help

Tei Shi 2014 nyarán közzétett egy remek Beyoncé-feldolgozást is (talán nem véletlen, hogy a szintén brooklyni Chairlift-énekesnő Caroline Polachek társszerző-produceri közreműködésével készült dalt, a No Angelt választotta), majd az ősszel egy Bassically című remek saját szerzeménnyel is előállt, mely már a második EP-jének előfutára volt. Az immár spanyol címet kapó ötszámos Verde (Zöld) 2015. április 14-én jön ki, de itt már megjelenés előtt hallható.

FRISSÍTÉS: a teljes EP egy YouTube-playlisten, melybe a See Me és Go Slow című dalok már 2015 folyamán érkezett klipjeikkel kerültek be!

Can’t Be Sure
Bassically (videoklippel)
See Me (videoklippel)
Go Slow
Get It (videoklippel)

.
itt a 2013-as bemutatkozó EP, a Saudade teljes anyaga is:

.
az énekesnő Glass Animals-kollaborációja, a Holiest című dal 2014 áprilisából:

.
Tei Shi eddigi klipjei: a Bassically videója 2015 februárjából . . .

. . .a Nevermind The End 2014 márciusából . . .

. . . és az M&Ms még 2013 októberéből:

a No Angel című Beyoncé-dal feldolgozása 2014 nyaráról, a kis Tei Shi fotójával:

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30