A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Afghan Whigs: Demon In Profile – az új album első klipje Har Mar Superstar szereplésével

2017. március 9., 10:20

Az Afghan Whigs a dalszerző-gitáros-énekes Greg Dulli vezetésével három évtizede alakult az ohiói Cincinnatiben, a kilencvenes évek hajnalának amerikai grunge színterén futott be a seattle-i Sub Pop kiadónál (bár onnan soul hatásai révén ki is lógott), majd ezredfordulós leállása után 2012-ben újraindult és Do To The Beast című 2014-es erős visszatérő albumának turnéjával még a soproni VOLT Fesztiválra is eljutott. Dulli tavaly egy David Bowie-tiszteletadással (Modern Love) és az 1996-os Black Love nagylemez jubileumi újrakiadásán publikált New Order-feldolgozással tűnt fel (Regret), ám most zenekarával egy új albumot is bejelentett, melyet egy ütős klipdal vezet fel Har Mar Superstar főszereplésével.

A New Orleansban, Memphisben, Los Angelesben és a kaliforniai sivatagi Joshua Tree-ben felvett In Spades című új nagylemez május 5-én jelenik meg. Greg Dullit és a társalapító-basszusgitáros John Curley-t a visszatérő albumhoz hasonlóan most is a multiinstrumentalista Rick Nelson és két gitáros, Dave Rosser és Jon Skibic kíséri, ám ezúttal már új dobossal, a Jack White-féle The Raconteursből ismert Patrick Keelerrel játszanak. Az ördögi borítójú lemez sötét hangulatára az elmúlt időszak halálesetei is rányomták bélyegüket, az I Got Lost című dalt pedig Dulli akkor írta, mikor gitárostársát, Dave Rossert gyógyíthatatlan rákbetegséggel diagnosztizálták. „Ez egy félelmetes, borzongató lemez, de tetszik, ahogy álcázva van. Nem konceptalbum, de ahogy elkezdtem összeállítani, észrevettem benne egy ívet és követtem azt. Számomra ez az emlékezésről szól, különösen arról, hogy milyen gyorsan összemosódik az élet és az emlékezet” – mondja a frontember az új lemezről.

Az első beharangozó kislemezdalhoz, a New Orleans-i ízű Demon In Profile-hoz a zenekarral a nyolcvanas évek vége óta együtt dolgozó Phil Harder kliprendező forgatott videót, melyben a címbeli démoni figurát az extravagáns New York-i énekes-showman Har Mar Superstar (született: Sean Matthew Tillmann, 1978) alakítja bravúrosan.

.
a már az előző lemezen is közreműködő hegedűs-énekesnő Petra Haden posztja 2016 novemberéből:

.
az album számlistája és borítója:

The Afghan Whigs: In Spades (2017)

01 “Birdland”
02 “Arabian Heights”
03 “Demon In Profile”
04 “Toy Automatic”
05 “Oriole”
06 “Copernicus”
07 “The Spell”
08 “Light As A Feather”
09 “I Got Lost”
10 “Into the Floor”

Erasure: Hey Now (Think I Got A Feeling) – az új The Neon albumról
jún. 4., 20:58
Okay Kaya: Surviving Is The New Living – meglepetésalbum a norvég-amerikai énekesnőtől
jún. 4., 16:57
Run The Jewels: RTJ4 – album Pharrell, a QOTSA-főnök Josh Homme és Mavis Staples szereplésével
jún. 3., 21:59
Travis: A Ghost – klip az új 10 Songs album elé
jún. 3., 16:55