A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Avalanches: Because I’m Me – videoklip Michael Jackson-referenciákkal

2016. október 27., 8:43

Az Avalanches ausztrál DJ-producer kollektívának már a 2000-es debütalbumához is briliáns klipek készültek (Since I Left You, Frontier Pschychiatrist), így nem meglepő, hogy a 16 évvel később érkezett a Wildflower című második nagylemezhez is gondosan igazítottak videókat: a Danny Brown és MF Doom rapbetétjeivel spékelt Frankie Sinatra című visszatérő szám bolond New Orleans-i kisfilmje után a Subways szürrealista animációja már a New York-i metróban játszódott – és ez maradt a helyszín az album nyitódalának, a Because I’m Me-nek az élőszereplős klipjében is.

Míg a Subways egy 1980-ból – Chandra Oppenheim 12 éves kori Transportation EP-jéről – való énektémára épült, addig a Because I’m Me-ben sokkal régebbi hangmintákat hallunk: a Honey Cone amerikai soul-funk-R&B csajtrió Want Ads című 1971-es slágeréből és az 1959-es Street And Gangland Rhythms (Beats And Improvisations By Six Boys In Trouble) válogatásról, ahol tizenéves New York-i utcagyerekek és bandatagok verselik és éneklik meg életüket. A New York-i metróállomáson játszódó videóban is egy afrofrizurás kissrác a főszereplő, akin keresztül a kölyök Michael Jackson és az ő tánckoreográfiás földalatti-bandaklipje (Bad) egyaránt megidéződik – a dal vendégrappere, a Camp Lo bronxi hiphopduóból való Sonny Cheeba (polgári nevén: Salahadeen Wilds) pedig személyesen is szerepel egy padon ülve. A videót Greg Brunkalla rendezte, aki már 2012-ben is forgatott egy New York-i gyerekklipet, Danny Brown Grown Up című számára.

a Because I’m Me élőben az Avalanches egyik nyári fesztiválfellépésén – itt 12:35-től:

.
a hangminták származási helye: az 1969–1973 közt működő Honey Cone lánytrió Want Ads című listavezető slágere 1971-ből. . .

. . . és a Why Can’t I Get It Too című dal az 1959-es Street And Gangland Rhythms (Beats And Improvisations By Six Boys In Trouble) válogatásról:

.
Greg Brunkalla rendező New Yorkban forgatott 2012-es Grown Up klipje a rapper Danny Brown gyermeki énjével:

SoKo: Looking For Love – videoklip az új Feel Feelings albumhoz az Earth frontemberével
Júl. 11., 20:32
Massive Attack: Eutopia – új EP az Algiers, a Young Fathers és Saul Williams közreműködésével
Júl. 10., 11:28
Alanis Morissette: Reckoning – újabb kislemezdal a női producerekkel készült új albumról
Júl. 10., 9:54
The Rolling Stones: Criss Cross – videoklip egy kiadatlanul maradt régi szerzeményhez
Júl. 9., 14:59