A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Avalanches feat. Freddie Gibbs: Bad Day – egy ajándék szám év végére

2016. december 30., 11:10

Az Avalanches ausztrál DJ-kollektívának 16 évre volt szüksége, hogy 2000-es Since I Left You sikeralbuma után idén előálljon Wildflower című második nagylemezével, így az már nem is olyan nagy csúszás Robbie Chateréktől, hogy december 30-án ajándékozzák rajongóiknak “egy karácsonyi szám mindnyájatoknak!” felkiáltással a Bad Day című kiadatlan felvételt. Az új lemezt felvezető klipdalok (Frankie Sinatra, Subways, Because I’m Me) vendégszereplői, Danny Brown, MF Doom és Sonny Cheeba (Camp Lo), meg az albumon szintén feltűnő Biz Markie után ezúttal egy újabb amerikai rapper, az indianai Freddie Gibbs (született: Fredrick Tipton, 1982) szövegel a kollázszenéjükre.

A Bad Day című számból rögtön két verziót is közzétettek, az egyik egy demószerű korai keverés. . .

. . .a másik egy jobban szóló, de jóval rövidebb változat, bár Freddie Gibbs szöveges része ebben is teljes:

.
a fenti szám fő hangmintája a 16 és 20 éves kora között három briliáns stúdióalbumot kiadó (Here Comes Shuggie Otis – 1969, Freedom Flight – 1971, Inspiration Information – 1974), ám utána a zeneiparból kivonuló multiinstrumentalista-producer-dalszerző-énekes Shuggie Otis (született: Johnny Alexander Veliotes Jr., 1953) leghíresebb szerzeményéből, a Strawberry Letter 23 című 1971-es pszichedelikus soul dalból származik. . .

. . .bár a nagyközönség inkább a Brothers Johnson slágerlistákra jutó 1977-es funkos feldolgozását ismeri, mely a világ egyik legtöbbet hangmintázott száma lett, és még a Jackie Brown című Quentin Tarantino-filmbe is bekerült:

.
mutatóba itt van Freddie Gibbs második albumáról, a 2015 végén megjelent Shadow Of A Doubtról való Fuckin’ Up The Count” videója. . .

. . . és a legsikeresebb lemezének, a kaliforniai DJ-producer-rapper Madlibbel közös 2014-es Piñata albumnak a Thuggin című 2011-es felvezető száma:

The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53
Neil Young And Crazy Horse: Song Of The Seasons – az új Barn albumról
okt. 16., 11:20
Stromae: Santé – új videoklip hat év után a belga énekestől
okt. 15., 17:56
Adele: Easy On Me – az első klipdal az énekesnő 30 című új albumáról
okt. 15., 1:00