A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

The Breeders: Wait In The Car – nyolc év után új dal és klip Kim Deal együttesétől

2017. október 3., 15:13

A Pixies basszusgitáros-vokalistanőjeként elhíresült Kim Deal a saját együttesét, az 1993-as Cannonball slágerrel és a milliós eladású Last Splash sikerlemezzel egy időre még az anyazenekarnál is népszerűbbé váló Breederst kisebb-nagyobb megszakításokkal máig aktívan tartotta, sőt a 2013-as szólókislemez-sorozata és Pixiesből való kilépése után már végleg az lett a fő formációja: az újra összeállt nagy fellállással – ikertestvére, a szólógitáros Kelly Deal mellett Josephine Wiggs basszistával és Jim Macpherson dobossal – a turnézás után stúdióba is vonultak, és most az október-novemberre meghirdetett újabb koncertsorozatuk elé itt van nyolc év után az első új felvételük!

A kilencvenes évekbeli nagylemezei (Pod – 1990, Last Splash – 1993) után a XXI. században még két albumot (Title TK – 2002, Mountain Battles – 2008) és egy EP-t (Fate To Fatal – 2009) kiadó Breeders Good Morning! felkiáltással nyitó visszatérő számához, a kellően energikus és karcos Wait In The Carhoz Chris Bigg és Martin Andersen rendezőpárosa készített több mint nyolcszáz képből álló videót. A dal a turné ideje alatt kislemezen is megjelenik három formátumban, a B-oldalakon egy-egy feldolgozással (Amon Düül II: Arcangel Thunderbird, Devo: Gates of Steel, Mike Nesmith: Joanne).

.
a legutóbbi Breeders-kislemezdal, a 2009-es Fate To Fatal:

az 1993-as Cannonball slágerdal klipje a Sonic Youth-énekesnő Kim Gordon és Spike Jonze rendezésében:

az 1992-es Safari klip a zenekar korai periódusából, mikor még a szőke gitáros-énekesnő Tanya Donelly (Belly, ex-Throwing Muses) is Breeders-tag volt:

Blue Hawaii: All That Blue – a kanadai Braids-frontlány tánczenei duójának új albumáról
aug. 23., 13:47
Missy Elliott: Throw It Back – videoklip + Iconology – ötszámos EP
aug. 23., 10:49
Lana Del Rey: Fuck It I Love You + The Greatest – dupla videoklip az új album elé
aug. 22., 21:00
The 1975: People – az első klip a Notes On A Conditional Form album elé
aug. 22., 20:30