A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Breeders: Wait In The Car – nyolc év után új dal és klip Kim Deal együttesétől

2017. október 3., 15:13

A Pixies basszusgitáros-vokalistanőjeként elhíresült Kim Deal a saját együttesét, az 1993-as Cannonball slágerrel és a milliós eladású Last Splash sikerlemezzel egy időre még az anyazenekarnál is népszerűbbé váló Breederst kisebb-nagyobb megszakításokkal máig aktívan tartotta, sőt a 2013-as szólókislemez-sorozata és Pixiesből való kilépése után már végleg az lett a fő formációja: az újra összeállt nagy fellállással – ikertestvére, a szólógitáros Kelly Deal mellett Josephine Wiggs basszistával és Jim Macpherson dobossal – a turnézás után stúdióba is vonultak, és most az október-novemberre meghirdetett újabb koncertsorozatuk elé itt van nyolc év után az első új felvételük!

A kilencvenes évekbeli nagylemezei (Pod – 1990, Last Splash – 1993) után a XXI. században még két albumot (Title TK – 2002, Mountain Battles – 2008) és egy EP-t (Fate To Fatal – 2009) kiadó Breeders Good Morning! felkiáltással nyitó visszatérő számához, a kellően energikus és karcos Wait In The Carhoz Chris Bigg és Martin Andersen rendezőpárosa készített több mint nyolcszáz képből álló videót. A dal a turné ideje alatt kislemezen is megjelenik három formátumban, a B-oldalakon egy-egy feldolgozással (Amon Düül II: Arcangel Thunderbird, Devo: Gates of Steel, Mike Nesmith: Joanne).

.
a legutóbbi Breeders-kislemezdal, a 2009-es Fate To Fatal:

az 1993-as Cannonball slágerdal klipje a Sonic Youth-énekesnő Kim Gordon és Spike Jonze rendezésében:

az 1992-es Safari klip a zenekar korai periódusából, mikor még a szőke gitáros-énekesnő Tanya Donelly (Belly, ex-Throwing Muses) is Breeders-tag volt:

Idles-, Soccer Mommy- és Starcrawler-számok a Dark Nights: Death Metal Soundtrack albumon
jún. 18., 5:59
Efterklang: Living Other Lives – videoklip az új Windflowers album és a budapesti koncert elé
jún. 17., 17:56
Strange As Angels – a Cure dalai Chrysta Bell és a Nouvelle Vague-vezér Marc Collin átiratában
jún. 16., 16:50
The Killers feat. Bruce Springsteen: Dustland +FRISSÍTÉS: közös videoklip a nagy példaképpel
jún. 16., 6:15