A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

The Courtneys: II – a kanadai csajtrió új albuma itt már megjelenés előtt hallható

2017. február 12., 17:13

A csupacsaj rockzenekarok (Sleater-Kinney, Warpaint, Savages, Chastity Belt, Childbirth, Hinds, Dolores Haze, Pins stb.) sorában következzék egy megjelenés előtt álló – de itt már meghallgatható – albummal a lo-fi garázspopban nyomuló vancouveri The Courtneys trió, melyet a basszusgitáros-vokalista Crazy Courtney (Sydney Koke), a dobos-énekesnő Cute Courtney (Jen Twynn Payne) és a gitáros-vokalista Classic Courtney (Courtney Garvin) alkot. A 2013-as címnélküli debütlemezük óta többek között Tegan and Sara és Mac DeMarco előzenekaraként turnéztak szerte a világban (nem volt nehéz, hiszen a dobos-énekesnő a Quinn ikrek unokatesója és Mac régi haverja), és itt hallható második albumuk már a legendás új-zélandi Flying Nun Recordsnál jelenik meg.

A krézi, a kívánatos és a klasszik Courtney már 2014-ben elkezdték kislemezekkel felvezetni készülő második albumukat, de ahhoz csak 2016-ban találták meg a megfelelő kiadót. A vancouveri lányok a rocktörténetből leginkább a kilencvenes évekre esküsznek, olyan zenekarokra, mint a skót Teenage Fanclub, az amerikai Pavement vagy épp az említett Flying Nun-körből az új-zélandi Bailter Space, melynek egy emlékezetes 1995-ös klipjét tavaly tisztelgésként le is utánozták saját Silver Velvet videójukhoz – és nem sokkal később ők maguk is a Flying Nunhoz szerződhettek (a Silver Velvet kislemez és a klip már ott is jelent meg). A Courtneys II címet/sorszámot viselő albuma február 17-én kerül piacra, de az alábbi lejátszón már megjelenés előtt végighallgatható:

a Silver Velvet klipje 2016 decemberéből. . .

. . . és az alapjául szolgáló 1995-ös egysnittes hátramenet-videó az új-zélandi Bailter Space együttes Splat című dalához:

.
klip a Mars Attacks 2015-ös kislemezverziójához, melyben a lányok Young Braised művésznevű rapperhaverja is közreműködött:

a Lost Boys kislemez- és klipdal még 2014-ből:

egy 2015-ös rádiófellépés, melyen a Lost Boys és a Silver Velvet mellett a 2017-es albumra szintén felkerülő Minnesota is elhangzott:

Minnesota
Nu Sundae
Lost Boys
Silver Velvet

.
a 2013-es nagylemez Social Anxiety és Nu Sundae című klipdalai. . .

. . . és a teljes címnélküli bemutatkozó album:

Apparat: Heroist – videoklip CAFe Budapest fesztiválra meghirdetett koncert elé
Sze. 16., 8:11
Angel Olsen: Lark – újabb monumentális klipdal az All Mirrors albumról
Sze. 15., 17:05
Sharon Van Etten szereplése a filmsztár Jeff Goldblum új dzsesszlemezén
Sze. 13., 10:18
Lana Del Rey, Ariana Grande, Miley Cyrus: Don’t Call Me Angel – klip az új Charlie angyalai filmhez
Sze. 13., 6:00