A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

The Cribs: For All My Sisters – új album a Cars-vezér Ric Ocasekkel

2015. március 16., 15:39

Az elmúlt napok női túlereje (Laura Marling, Björk, Róisín Murphy, Grimes, Holly Herndon, Warpaint, Chastity Belt) után jöjjenek újra a fiúk, sőt rögtön fivérek, a frontemberi poszton egy ikerpárral: a gitáros Ryan és és a basszista Gary az öccsükkel, Ross Jarman dobossal alkotják a Cribs együttest, mely már többször is koncertezett Budapesten (a 2010-es Szigeten Johnny Marr-ral kiegészülve), itt hallható hatodik albumukat pedig a Cars egykori vezérével, Ric Ocasek producerrel rögzítették Weezer-hangzásúra!

A Cribs a XXI. századi brit indie rock reneszánsz egyik legkorábbi zenekaraként már 2004 elején előállt címnélküli bemutatkozó nagylemezével (a Franz Ferdinanddal egy időben, olyanokat megelőzve, mint a Bloc Party, a Maximo Park, az Editors, a Rakes, a Fratellis, a Razorlight vagy épp az Arctic Monkeys). A garázs-rock/power pop lendületű testvértrió azóta is menetrendszerűen szállítja az új anyagokat, melyek közül a legerősebb a 2007-es Men’s Needs, Women’s Needs, Whatever, az albumlistán legsikeresebb pedig a Smiths-legenda Johnny Marr-ral rögzített 2009-es Ignore The Ignorant volt.

cribs-14a

A mostani hatodik album érdekessége, hogy a Jarman fivérek – akik időközben mind harminc fölé értek – ezt már nem a kis független Wichita kiadónál, hanem a Sonyhoz szerződve (és a mamutcégtől egy saját labelt kapva) jelentetik meg, a felvételek első napján a stúdióba beugró Dave Grohl áldását is megkapták, producernek pedig a fenti csoportkép közepén álló amerikai new wave legendát, a Cars-frontember Ric Ocaseket sikerült megnyerniük, akinek munkáját többek közt a Nada Surf és a Weezer legsikeresebb lemezei dicsérik. Ez utóbbi zenekar azonnal felismerhető power pop hangzása jócskán rá is nyomta bélyegét a március 23-án piacra kerülő For All My Sisters albumra, mely itt már a megjelenés előtt hallható:

FRISSÍTÉS: a teljes album a zenekar hivatalos YouTube-csatornáján!

1. “Finally Free”
2. “Different Angle”
3. “Burning For No One”
4. “Mr. Wrong”
5. “An Ivory Hand”
6. “Simple Story”
7. “City Storms”
8. “Pacific Time”
9. “Summer Of Chances”
10. “Diamond Girl”
11. “Spring On Broadway”
12. “Pink Snow”

.
a Burning For No One klipje az óceánban úszkáló malacok szigetén:

a Cribs kvartettfelállása Johnny Marr-ral a 2010-es Szigeten, a közösen felvett Ignore The Ignorant album címadó dalával:

Liz Phair: Good Side – új dal a tíz év után érkező visszatérő albumról
okt. 13., 12:12
St. Vincent: New York (Nina Kraviz Vocal Mix) – a MASSEDUCTION Rewired remixalbumról
okt. 12., 10:55
Luke Evans: Love Is A Battlefield – a walesi filmsztár albumának Budapesten forgatott klipje
okt. 11., 11:44
Lana Del Rey, Weyes Blood & Zella Day: For Free – Joni Mitchell-feldolgozás
okt. 10., 16:44