A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

The Duke Spirit: KIN – új album Mark Lanegan közreműködésével

2016. május 10., 1:02

A Liela Moss énekesnő vezette londoni Duke Spirit 2005-ben tűnt fel Cuts Across The Land debütalbumával, melyet a sztárproducer Flood (PJ Harvey, Nick Cave, U2, stb.) és a Cocteau Twins-es Simon Raymonde segédletével készítettek. A következő évben már a Kyuss és a Queens Of The Stone Age mellől ismert Chris Goss-szal stúdióztak, akivel egy UNKLE-kollaboráció után Neptune című 2008-as lemezüket is rögzítették, míg a 2011-es Bruiseren már az UNKLE-tag Richard File volt a producerük. A Duke Spirit öt év után most előállt elő egy új – Simon Raymonde-hoz visszatérve felvett – albummal, melyen Mark Lanegan, az Archie Bronson Outfit frontembere és a trombitás-szaxofonos Terry Edwards (PJ Harvey, Gallon Drunk, Tindersticks) is besegített.

A fenti illusztris névsor után valószínűleg nem meglepő, hogy a Duke Spirit fő zenei pilléreit a nyers garázs- és blues-rock, PJ Harvey, illetve a shoegaze-es noise és dream pop adják (és asszociálhatunk az 1967-es The Velvet Underground & Nico lemez szétágazó családfájára a Sonic Youthig, a My Bloody Valentine-ig, a Mazzy Starig és a Killsig). Az éneklés mellett több hangszeren (kalimba, orgona, csörgő, ütősök stb) is játszó Liela Moss és zenésztársai a PledgeMusic oldalán közösségi finanszírozással megtámogatva tudták összehozni KIN című negyedik nagylemezüket, melyen Mark Lanegan a Blue And Yellow Light és Wounded Wing című számokban, míg az Archie Bronson Outfit trió frontembere, Sam Windett a Side By Side-ban énekel.

A Duke Spirit május 6-án megjelent visszatérő albuma itt meg is hallgatható:

dukespirit16-col

.
a Hands című dal klipje a rockfotós Steve Gullick rendezésében:

az új album Mark Lanegan közreműködésével készült számai, a Wounded Wing és a Blue And Yellow Light:

az áprilisi Record Store Day alkalmából kislemezen megjelent Blue And Yellow Light remix, melyben Gary Numan is énekel:

.
ráadásként itt a Duke Spirit és az UNKLE két kollaborációja: a brit dance-rock kollektíva 2007-es War Stories albumán megjelent Mayday. . .

. . . és az utolsó UNKLE-kiadványon, a 2011-es Only The Lonely EP-n Liela Moss által énekelt The Dog Is Black :

The 1975: It’s Not Living (If It’s Not With You) – dal a heroinfüggőségről + két klip egy hét alatt
okt. 19., 6:18
The Ting Tings: Estranged – újabb klipdal az angol duó The Black Light albuma elé
okt. 18., 20:22
A tuareg blues sztárgitárosa, Bombino is fellép Budapesten
okt. 18., 13:18
Parcels: Withorwithout – horror-thriller videoklip Milla Jovovich szereplésével
okt. 17., 23:58