A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Kills: Doing It To Death – az új Ash & Ice album első videoklipje

2016. március 2., 7:56

A Kills duó utoljára 2011-ben adott ki lemezt, de Alison Mosshart énekesnő azóta is folyamatosan dolgozott: a Jack White-féle Dead Weather szupergruppban, a 2013-as Cage The Elephant-albumon, a Stooges-gitáros James Williamson 2014-es Re-Licked projektjében és annak lemezbemutató koncertjén, az új Gang Of Four-albumon, egy The Walking Dead-betétdalban, a Sons Of Anarchy zenészeivel, sőt legutóbb egy Fleetwood Mac-tribute koncerten is Mark Ronsonnal. Most végre a Kills élén is visszatér, a duó új albumának első klipdalában.

Az amerikai énekesnő és az angol gitáros-vokalista Jamie Hince ezredfordulón indult posztpunk/blues alapú indie rock párosától a június 3-án érkező Ash & Ice már az ötödik nagylemez lesz, de ez készült a leghosszabb ideig – és ennek a késésnek főleg Jamie ujjsérülése volt az oka, ami miatt ötször kellett műteni a kezét, és lényegében újra meg kellett tanulnia gitározni. A Los Angelesben és a New York-i Electric Lady stúdióban készült albumon a gitáros társproducere John O’Mahony (Metric, The Cribs) volt, a Doing It To Death című első kislemezdal komolytalan temetési videóját pedig a Janelle Monáe-klipjeiről ismert Wendy Morgan rendezőnővel forgatták le.

kills-16-smile

.
emlékeztetőül itt van 2012 januárjából a Kills legutóbbi klipje, melyet Samantha Morton brit színésznő rendezett a 2011-es album The Last Goodbye című dalához:

.
az új lemez számsorrendje és borítója:

The Kills: Ash & Ice (2016)

1. “Doing It to Death”
2. “Heart of a Dog”
3. “Hard Habit to Break”
4. “Bitter Fruit”
5. “Days of Why and How”
6. “Let It Drop”
7. “Hum for Your Buzz”
8. “Siberian Nights”
9. “That Love”
10. “Impossible Tracks”
11. “Black Tar”
12. “Echo Home”
13. “Whirling Eye”

kills-16album

Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30
Billy Nomates: Balance Is Gone + Blue Bones – klipdalok az angol énekesnő új CACTI albumáról
szept. 18., 17:52
Björk: Ovule – újabb klipdal a Fossora album elé
szept. 14., 17:45