A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Kills: Whirling Eye – interaktív 360º VR videoklip

2017. február 16., 7:47

Az első magyarországi fellépését az idei Szigetre bejelentő The Kills párosa, az amerikai énekesnő Alison Mosshart és a brit gitáros-vokalista Jamie Hince tavasszal ünneplik rockzenekaruk első lemezmegjelenésének 15. évfordulóját, és az öt év kihagyás után megjelent tavalyi Ash & Ice című ötödik albumukhoz most még egy ötödik klipet is bemutattak a Doing It To Death, a Heart Of A Dog, a Siberian Nights és az Impossible Tracks mellé. A lemez záródalához, a Whirling Eye-hoz GoPro kamerával forgatott 360° virtual reality videót Sophie Muller rendezte.

A klipműfaj brit nagyasszonya az elmúlt tíz évben többször dolgozott a Kills duóval (sőt Alisonnal még a Jack White-féle The Dead Weather szupergrupp tavalyi Impossible Winner videójában is), és a legutóbbi közös munkájuk, a már említett Heart Of The Doghoz mintájára ezt az új klipet is Los Angelesben és környékén hülyéskedve forgatták. Az újdonságot csak a formátum jelenti: a stílszerűen épp a szemforgató Whirling Eye-hoz készített interaktív videó – a Nabil rendezte Mountain At My Gates című Foals-kliphez, a Björk-féle Stonemilkerhez vagy a Say Lou Lou lányok Blue On Blue-jához hasonlóan – a számítógép előtt ülve a bal felső sarokban lévő nyilakkal mozgatható, de persze főleg VR-sisakkal élvezhető.

Whirling Eye élőben egy tavaly őszi tévéfellépésen, a James Corden-féle The Late Late Show-ban:

a Kills legutóbbi klipje 2016 szeptemberéből, az Impossible Tracks egy melbourne-i vidámparkból, Ellis Bahl rendezésében:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08