A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Roots feat. Tish Hyman: Feel It (You Got It) – új dal két év után

2019. december 12., 14:04

A rapper Black Thought és a dobos-producer Questlove nyolcvanas évek vége óta működő The Roots hiphopegyüttese Jimmy Fallon tévéműsorainak házizenekaraként folyamatosan reflektorfényben van, de albumot utoljára 2014-ben adott ki …And Then You Shoot Your Cousin címmel. 2016 óta ígért End Game című következő sorlemezük helyett egyelőre csak egy kosárlabdahimnuszt (Champion), filmes és tévés betétdalokat (It Ain’t Fair, I’m A Slave) kaptunk, de most itt egy újabb számuk is a bronxi rapper-énekesnő Tish Hyman közreműködésével.

A Feel It (You Got It) című szerzeményt Questlove először hajdani középiskolájánál, a Philadelphia High School For Creative & Performing Artsnál mutatta be a Citizen Bank őszi Made Ready For Music kampányában, melyhez Solange kliprendező férje, Alan Ferguson forgatott egy kétperces kis videót, de most itt a dal teljes négy és fél perces stúdióverziója is, melyben Tish Hyman a vendéghang. A leginkább Lauryn Hillhez hasonlított leszbikus rapper-énekesnő (aki saját felvételei mellett többek között Puff Daddy-, Alicia Keys- és A$AP Rocky-számokban is besegített társszerzőként) már 2016 óta feltűnt a Roots több rendezvényén is, tavaly Black Thought egyik szólódalában szerepelt, és most a Rootsszal is jegyez egy közös felvételt.

Questlove a Made Ready For Music kampányhoz készült további kisfilmekben a Roots kezdeteiről mesél:

.
Tish Hyman már a Roots-frontember Black Thought tavalyi Streets című számában is énekelt:

.
a Roots legutóbbi kollaborációs megjelenése, a Bilal társaságában jegyzett It Ain’t Fair a 2017-es Detroit című mozifilmből:

The Evolution Of Greatness – a 2017-es NBA All-Star gálához igazított mini-musical DJ Jazzy Jeff-fel, Run-D.M.C.- és Clipping.-tagokkal:

.
mutatóba néhány Tish Hyman-klip a 2015 óta érkező kislemezdalaihoz:

Subway Art

Dreams (feat. Ty Dolla $ign & Fabolous)

All That I Can Do

Realer (feat. Micah P)

SG Lewis feat. Robyn & Channel Tres: Impact – a brit producer, a svéd díva és az amerikai rapper diszkódala
aug. 6., 7:02
Beabadoobee: Sorry + Care – klipdalok a brit gitáros-énekesnő Fake It Flowers debütalbuma elé
aug. 5., 22:49
Kelly Lee Owens feat. John Cale: Corner Of My Sky – közös szám a Velvet Underground alapítójával
aug. 5., 9:44
Erlend Øye karanténalbuma a Whitest Boy Alive dobos-vokalistájával
aug. 4., 16:13