A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

The Strokes: Threat Of Joy – videoklip Warren Fu rendezésében +FRISSÍTÉS: az Oblivius videója

2016. június 28., 18:32

A Strokes frontembere, Julian Casablancas ma hajnalban már felbukkant Blood Orange meglepetésszerűen kiadott Freetown Sound albumának Augustine című klipjében, most délután pedig már saját zenekarával is együtt szerepel egy briliáns új videóban, melyet a május végén megjelent háromszámos Future Present Past EP-jük Threat Of Joy című dalához készítettek Warren Fu rendezővel. Érdekesség, hogy az öt Strokes-tag utoljára öt éve forgatott együtt klipet, és akkor is Fu mesterrel (Under Cover Of Darkness).

Az ezredfordulón a George Lucas rendezte Csillagok háborúja filmek és a Steven Spielberg-féle A. I. – Mesterséges értelem vizuális effektbrigádjában gyakorlatot szerzett Warren Fu az első igazi klipjét egy évtizede épp a Strokesnak készítette (You Only Live Once), és utána is a zenekar körében maradt (a tagok szóló- és mellékprojektjeinél például), de többször dolgozott Mark Ronsonnak, a Darknessnek, a Killersnek és a Daft Punknak is, sőt még egy emlékezetes Depeche Mode-videót is forgatott (az 1:1-es képarányú fekete-fehér Soothe My Soult 2013-ban).

strokes-warrenfu

2014 óta többek közt a HAIM-lányok If I Could Change Your Mind táncklipjét, a Killers-énekes Brandon Flowers fekete-fehér Still Want You-ját és a Chvrches-féle Clearest Bluet is ő rendezte, de Casablancasnak és az ő The Voidz nevű másik együttesének is forgatott, így nem meglepő, hogy most az anyazenekar új EP-jéhez is őt kérték fel – és az eredmény a legjobb Strokes-klipek szintjéhez is visszatérést jelent.

strokes-threatvid-pig

.
Warren Fu tavalyi klipje Julian Casablancasnak és The Voidz nevű kísérőzenekarának, a Human Sadness című dalhoz:

Casablancas 2013-as Daft Punk-kollaborációjának, az Instant Crush-nak a videóját is természetesen Fu rendezte:

a Strokes két korábbi Warren Fu-klipje, a zenekar leállása után 2007-ben bemutatott You Only Live Once. . .

. . . és a 2011-es visszatérő albumhoz forgatott Under Cover Of Darkness:

.
FRISSÍTÉS: két héttel a Threat Of Joy klippremier után a Strokes új EP-jének Oblivius című dalához is érkezett vizuális kíséret, egy lyric video az argentin Gustavo Torres (Kidmograph) animációjával!

Lana Del Rey: Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd – az új album címadó dala
dec. 7., 18:04
Caroline Polachek: Welcome To My Island – a Desire, I Want To Turn Into You albumról
dec. 6., 23:55
David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51