A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Theo Impala – Theophilus London számai a Tame Impala frontemberével +FRISSÍTÉS: Only You – videoklip

2018. október 22., 18:51

Az ausztrál Tame Impala a 2015-ös Currents album (és a box set újrakiadásra egybegyűjtött bónuszdalok) óta nem jelentkezett friss lemezzel, de a frontember Kevin Parker időközben rengeteg R&B-, pop- és tánczenei előadóval dolgozott: Mark Ronson-, Lady Gaga-, Miguel-, SZA-, Kali Uchis-kollaborációi után idén az EDM-producer ZHU-val (My Life), továbbá Travis Scott-tal, Pharrell-lel és The Weeknddel is hallhattuk (Skeletons) – az elmúlt egy hétben pedig a trinidadi születésű amerikai rapper-énekes Theophilus Londonnal mutatott be új számokat.

Az eddig két albumot (Timez Are Weird These Days – 2011, Vibes – 2014) jegyző 31 éves Theophilus – akit legutóbb a DJ-producer Sam Spiegellel, Cee Lo Greennel, a Magnetic Zeros-énekes Alex Eberttel és a Warpaint-frontlányokkal közös To Whom It May Concern című számban hallhattunk – évek óta jó haverja Kevin Parkernek (az alábbi 2015-ös fotón Mark Ronsonnal láthatók, akinek az évi Glastonbury-fesztiválkoncertjén mindketten szerepeltek vendégként). A rapper-énekes már néhány 2016-os fellépésén is ízelítőt adott egy Tame Impala-segédlettel készülő dalából (Whiplash), a BeBey címmel tervezett harmadik albumához pedig további közös felvételeket is készítettek.

Múlt hét szerdán, október 16-án Theophilus London és Kevin Parker közösen is felléptek Theo Impala projektnév alatt a hollywoodi The Peppermint Clubban egy sor kiadatlan dallal, majd vasárnap a Beats 1 webrádión stúdióverzióban is elhangzott két közös számuk: a már említett Whiplash mellett a nigériai funkénekes Steve Monite 1984-es Only You című afro-bugi slágerének feldolgozása is, melynek hivatalos megjelenését a rapper a mai napon egy Instagram-videorészlettel is megelőlegezte.

View this post on Instagram

A post shared by F A C E M E L T S (@facemelts) on

.
FRISSÍTÉS: az október 31-én megérkezett teljes Only You videoklip, melybe a két hettel korábbi koncert képei is bekerültek!

az Only You feldolgozás stúdióverziója. . .

. . a közös élő előadása. . .

. . .és összevetésként a dal eredetije a nigériai Steve Monite 1984-es felvételén:

.
ízelítő a Whiplash című első Theophilus London/Tame Impala-kollaborációból, 2016 nyarán a rapper egyik alkalmi fellépésén. .  .

. . . 2018. okótber 16-án a közös Theo Impala-koncertjükön. . .

. . .és a Beats 1 webrádión bemutatott stúdióverziójában:

FRISSÍTÉS 2: a Whiplash című szám hivatalosan 2019. január 30-án jelent meg!

.
ráadásként itt van Kevin Parker néhány további közreműködése:

a kolumbiai-amerikai énekesnő Kali Uchis áprilisban megjelent Isolation debütalbumának Tomorrow című Tame Impala-kollaborációja:

a Kevin Parkerrel és Mark Ronsonnal közösen 2017-ben készült SZA-felvételek egyikének, a Back Togethernek a kiszivárgott demója:

.
amíg Theophilus London új BeBey albumának bejelentésére várunk, addig is itt a júliusi Nights B4 BeBey című felvezető mixtape-je:

Badly Drawn Boy: Is This A Dream? + The Place I Want To Be – új számok videói nyolc év után
jan. 25., 17:47
Wolf Parade – szürreálklip és új album az idei Bánkitó Fesztivál kanadai sztárzenekarától
jan. 25., 12:07
Chromatics: Toy – új kislemez a Closer To Grey album 47 számosra bővített deluxe kiadása mellé
jan. 24., 10:56
La Roux: Automatic Driver – videoklip + Mister Natural – Bee Gees-átirat a Whyte Horses együttessel
jan. 23., 21:25