A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Thunderbitch – az Alabama Shakes énekesnőjének rock’n’roll albuma

2015. szeptember 1., 20:00

A blues-rockot a XXI. századhoz adaptáló amerikai színtér legnagyobb formátumú figurái idén mellékprojektekkel foglalkoznak: Jack White feltámasztja egy albumra a Dead Weather szupergruppot, a Black Keys-frontember Dan Auerbach a héten jelenteti meg The Arcs nevű új együttese nagylemezét (Yours, Dreamily), az Alabama Shakes nagydarab gitáros-énekesnője, Brittany Howard pedig szintén a napokban adott ki egy debütalbumot Thunderbitch név alatt.

Az 1988-ban fekete apától és fehér anyától született Brittany már az első Alabama Shakes-album, a 2012-es Boys & Girls évében előállt nyersen minimalista hangzású projektjével, melyhez a kísérőzenészeket a nashville-i Fly Golden Eagle és Clear Plastic Masks együttesek tagságából válogatta, ő maga pedig a bőrkabátos Mennydörgő Ribancként fekete paróka, napszemüveg és fehér goth arcfestés mögé rejtette jellegzetes kinézetét.

thunderbitch-live

A SoundCloudon 2012 őszén közzétett két dal (My Baby Is My Guitar, I Don’t Care) után évente csupán egy-két Thunderbitch-koncertet adott, de 2014 augusztusának legvégén – az Alabama Shakes második nagylemeze, a Sound & Colour után alig négy hónappal – meglepetésszerűen közzétett az iTunes oldalán (és korlátozott számban vinyl formátumban is) egy címnélküli meglepetésalbumot, melyet meghallgathatóvá tett a honlapján is, ahol a biográfia rovatban a ThunderBand tagjainak álneve mellett csupán a szűkszavú „Thunderbitch. Rock’n’roll. Ennyi.” összegzés jelzi, hogy Brittany a mostanában pszichedelikus soul-funk irányba nyitó anyazenekarához képest merre kalandozik ezzel a nyersebb projekttel.

A tíz számot (köztük a 2012-ben már közzétett két dalt is) tartalmazó első Thunderbitch-album itt hallható:

.
FRISSÍTÉS: a teljes lemezanyag a YouTube-on is!

1 Leather Jacket
2 I Don’t Care
3 I Just Wanna Rock N Roll
4 Eastside Party
5 Closer
6 Wild Child
7 Very Best Friend
8 My Baby Is My Guitar
9 Let Me Do What I Do Best
10 Heavenly Feeling

.
az album beharangozó kisfilmje a Heavenly Feeling című dal egy részletével:

thunderbitch2

Little Dragon: Hold On – a svéd tánczenekar új New Me, Same Us albumáról
jan. 28., 23:22
Anna Calvi feat. Courtney Barnett: Don’t Beat The Girl Out Of My Boy
jan. 27., 22:08
David Lynch feat. Jack Cruz: The Flame Of Love – kétszámos kislemez egy szerelmes majommal
jan. 27., 10:38
A 2020-as Grammy-gála nyertesei és fellépői
jan. 27., 7:17