A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Thunderbitch – az Alabama Shakes énekesnőjének rock’n’roll albuma

2015. szeptember 1., 20:00

A blues-rockot a XXI. századhoz adaptáló amerikai színtér legnagyobb formátumú figurái idén mellékprojektekkel foglalkoznak: Jack White feltámasztja egy albumra a Dead Weather szupergruppot, a Black Keys-frontember Dan Auerbach a héten jelenteti meg The Arcs nevű új együttese nagylemezét (Yours, Dreamily), az Alabama Shakes nagydarab gitáros-énekesnője, Brittany Howard pedig szintén a napokban adott ki egy debütalbumot Thunderbitch név alatt.

Az 1988-ban fekete apától és fehér anyától született Brittany már az első Alabama Shakes-album, a 2012-es Boys & Girls évében előállt nyersen minimalista hangzású projektjével, melyhez a kísérőzenészeket a nashville-i Fly Golden Eagle és Clear Plastic Masks együttesek tagságából válogatta, ő maga pedig a bőrkabátos Mennydörgő Ribancként fekete paróka, napszemüveg és fehér goth arcfestés mögé rejtette jellegzetes kinézetét.

thunderbitch-live

A SoundCloudon 2012 őszén közzétett két dal (My Baby Is My Guitar, I Don’t Care) után évente csupán egy-két Thunderbitch-koncertet adott, de 2014 augusztusának legvégén – az Alabama Shakes második nagylemeze, a Sound & Colour után alig négy hónappal – meglepetésszerűen közzétett az iTunes oldalán (és korlátozott számban vinyl formátumban is) egy címnélküli meglepetésalbumot, melyet meghallgathatóvá tett a honlapján is, ahol a biográfia rovatban a ThunderBand tagjainak álneve mellett csupán a szűkszavú „Thunderbitch. Rock’n’roll. Ennyi.” összegzés jelzi, hogy Brittany a mostanában pszichedelikus soul-funk irányba nyitó anyazenekarához képest merre kalandozik ezzel a nyersebb projekttel.

A tíz számot (köztük a 2012-ben már közzétett két dalt is) tartalmazó első Thunderbitch-album itt hallható:

.
FRISSÍTÉS: a teljes lemezanyag a YouTube-on is!

1 Leather Jacket
2 I Don’t Care
3 I Just Wanna Rock N Roll
4 Eastside Party
5 Closer
6 Wild Child
7 Very Best Friend
8 My Baby Is My Guitar
9 Let Me Do What I Do Best
10 Heavenly Feeling

.
az album beharangozó kisfilmje a Heavenly Feeling című dal egy részletével:

thunderbitch2

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08