A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Thurston Moore: Cease Fire +FRISSÍTÉS: Smoke Of Dream – klipdal az ex-Sonic Youth-vezér új albumáról

2017. március 1., 20:22

A hajdani Sonic Youth frontemberét, a 2014-es The Best Day albumának turnéjával 2015 júniusában az A38-on is koncertező gitáros-énekes Thurston Moore-t legutóbb a tavaly év végi Iggy Pop-portréfilmben hallhattuk zenélni (I’ve Nothing But My Name), de ma délután egy stúdiófelvétel is érkezett tőle Cease Fire címmel. A dalhoz álljon itt az az infó is, amit a híres nagy nemzetközi blogok nem írtak meg: ez a felvétel az Adele és Florence + The Machine mellől ismert Paul Epworth sztárproducerrel készült új Rock N Roll Consciousness album előfutára, és ugyanaz a szupergrupp játszik rajta, mint a gitáros-énekes előző lemezén és turnéján!

Az albumot Thurston Moore a hajdani Sonic Youth-kolléga Steve Shelley dobos, a My Bloody Valentine-basszusgitárosnő Debbie Googe és az avant-rockos oxfordi Nøught együttes gitárfenoménjaként elhíresült James Sedwards kísérétében rögzítette Epworth londoni The Church stúdiójában, a végleges keverését pedig a Sunn O))) mellől ismert Randall Dunn hangmérnök-producerrel végezték Seattle-ben. A lemezre 6 és 12 perc közti hosszúságú számok kerültek Exalted (11:54), Cusp (6:33), Turn On (10:18), Smoke Of Dreams (6:04) és Aphrodite (8:08) címmel, és az albummegjelenés régóta csúszó dátuma 2017. április 28. lesz (legkésőbb május 5.).

FRISSÍTÉS: az ötszámos albumot három héttel később, március 22-én hivatalosan is bejelentették április 28-ra a fenti dalsorrenddel és a lenti borítóval, ráadásul a Smoke Of Dreams című hatperces szám négypereces verzióját is közzétették egy videoklippel együtt!

Thurston Moore: Rock N Roll Consciousness (2017)

Exalted
Cusp
Turn On
Smoke Of Dreams
Aphrodite

A tűzfegyverek ellen felszólaló és a szeretet mindent legyőző erejét hirdető Cease Fire a dalszerző-énekes januári The Quietus-interjúja szerint a „kemény rock’n’roll gitárok és gyengéd dalszövegek” jellemezte album „titkos száma” – itt hallható stúdióverziójában.

. . . merthogy élőben már 2015 tavasza óta játsszák:

még három dal a közelgő új albumról élőben 2015 novemberéből egy német tévéműsorban:

02:03-tól: Aphrodite
09:28-tól: Turn On
21:34-tól: Exalted

Thurston Moore a 2016-os NME Awards-gálán beszél a Paul Epworth producerrel felvett albumról:

.
mutatóba itt van Thurston Moore két 2016-os megjelenése, az októberi Casette Store Day alkalmából kazettán kiadott Chelsea’s Kiss, mely a börtönbe zárt WikiLeaks-szivárogtató Chelsea Manning (korábbi férfi nevén: Bradley Manning) előtt tiszteleg. . .

. . . és a demokrata elnökjelölt-aspiráns Bernie Sanders beszédeinek részleteit használó, 12 húros gitárral felvett akusztikus kompozíció, mely a politikus kampányának támogatására jelent meg tavaly nyáron limitált példányszámú Thurston Moore & Bernie Sanders-kislemezkiadványként Feel It In Your Guts címmel:

OLAK5uy_kdN2Q3g0_7zOS-dYot8Ao0aRGmD1xij80

1. Heavenmetal
2. Sleeping Where I Fall
3. Alighted
4. Empires Of Time
5. Groovy & Linda
6. Lip
7. Burroughs
8. Mohawk
9. Frank O’Hara Hit
10. Communist Eyes

Royal Blood: Typhoons – az áprilisra bejelentett rock-diszkós album címadó dala
jan. 22., 5:49
Silk City feat. Ellie Goulding: New Love – klip Mark Ronson és Diplo duójának új számához
jan. 22., 3:53
Billie Eilish & Rosalía: Lo Vas A Olvidar – klipduett a spanyol énekesnővel az Eufória tévésorozathoz
jan. 21., 17:59
Weezer: All My Favorite Songs – klipdal az OK Human meglepetésalbumról
jan. 21., 12:06